Kolsch all grain ølsett fra bryggselv

Har et 95 liter terrasse bryggeri og har kjøpt in 3 x Kolsch allgrain ølsett 25L (blir da totalt 75L)    (http://www.bryggselv.no/products/klsch-allgrain-lsett-25l)

Dette er det andre brygget vi skal i prøve oss på og selv om det står ganske bra forklart på hjemmesiden til bryggselv så er jeg fortsatt litt usikker på hvor mye vann jeg skal starte med og hvor mye vann jeg bør beregne til skylling? Finnes det en tommelfinger regel på dette?
Hvor lenge bør en 'skyle' med vørter etter meskingen er ferdig?

Har også tenkt å lage en gjærstarter til dette brygget. Plannlegger å bruke 6 rør med ferskgjær Wyeast 2565 Kölsch i en 3 liter starter (300g DME). Etter at dette er kokt opp, avkjølt og gjæren er tilsatt skal det settes rett på magnet rører i ca 24 timer og deretter i kjøleskap i 12-24 timer? Heller så av mesteparten av vørteren og resten gjær fordeles i gjæringskarene med avkjølt Kolsch vørter? Er dette riktig framgangsmåte?

Det første brygget vårt ble ikke helt 100% så jeg hadde satt stor pris på innspill slik at dette blir bedre.
 
Tilbake
Topp