1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Kommersielle oppskrifter (fra bryggeriene)

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av Odland, 25 Jun 2014.

  1. Odland

    Odland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Stavanger
    Oscar Blues - Ten Fidy

    Here is a clone recipe for Ten Fidy for ya!


    Pale North American 2 row – 50%

    Munich 10L – 14%

    Caramalt/C15 – 7%

    Crystal 77 – 7%

    Chocolate 400L – 7%

    Roasted Barley – 7%

    Rolled Oats – 8%



    Kettle Hops

    80min – Columbus 30 ibus

    20min – Columbus 30 ibus



    Yeast : White Labs Cali Ale 001



    Target OG : 25 plato
     
    JEG liker dette.
  2. Odland

    Odland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Stavanger
    Russian River - Pliny the Elder
     

    Vedlagte filer:

  3. Jørn Pedersen

    Jørn Pedersen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jester King Brewery Black Metal Farmhouse Imperial Stout.

    Gjæren i oppskriften tilsvarer Wyeast 3711 - French Saison
     

    Vedlagte filer:

    #4 Jørn Pedersen, 25 Jun 2014
    Sist redigert av en moderator: 25 Jun 2014
    Joh-Arn liker dette.
  4. Hans Einar

    Hans Einar
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Glimrende tiltak, og jeg skal ikke spamme tråden bare med å skrive det, men.

    Blåser dere oppskrifter som er delt etter henvendelse på mail? Tenker av typen; "ivrig hjemmebrygger og lurte på om det var mulig... osv" Kjenner jeg sliter litt med å "offentliggjøre" slike. Kjenner altså på et lite tillitsbrudd i slike tilfeller. Mulig bare det er meg? Kan jo alltids spørre bryggeriet, men i de tilfeller det ikke er gjort.. ?

    (Kanskje flyttes i annen tråd/slettes..? Beklager i så fall)

    --
     
  5. Odland

    Odland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Stavanger
    Jeg spør om jeg kan dele
     
  6. Hans Einar

    Hans Einar
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Når du spør om oppskrift eller i etterkant?

    --
     
  7. Odland

    Odland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Stavanger
    Både og
     
  8. Håkon

    Håkon
    Expand Collapse
    Dommer

    Bosted:
    Kongsberg
    Synes dere da at oppskriftene fra Lervig, Boulevard, 7-fjell etc som ligger rundt på forumet skal inn i tråden? Hadde vært grådi' kjekt å samle de
     
  9. Odland

    Odland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Stavanger
    Ser ikke noe i veien for det
     
  10. AlexanderD

    AlexanderD
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Arendal
    Kanskje noen vil skrive inn oppskrifter fra bøker o.l også? Oppslagsverk lenge leve! :D

    Edit : Da kanskje bare oppskrifter som man anser som greie å dele, så vi ikke stjeler levebrødet fra folk :)
     
    #11 AlexanderD, 25 Jun 2014
    Sist redigert: 25 Jun 2014
  11. Odland

    Odland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Stavanger
    Tenker at oppskrifter i bøker kan få stå der de er. Her er mer oppskrifter bryggerier har delt med allmuen
     
  12. gstein

    gstein
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Sola
    #13 gstein, 25 Jun 2014
    Sist redigert av en moderator: 25 Jun 2014
  13. Odland

    Odland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Stavanger
    Ligger ute på nett uten kjøpskrav. Gi gass, says I.
     
  14. Sjakkt

    Sjakkt
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Vøyenenga
    Er det noen som har brygget Pliny the Elder oppskriften? Vurderer å prøve meg på den, men er et par momenter jeg sliter litt med... for det første estimeres IBU til godt over 200 om jeg legger inn verdiene fra oppskriften (oppskriften sier 90-95...), for det andre så tilsier OG/FG en attenuasjon på 85%, er det plausibelt? WLP001 er spesifisert i range 73-80%, Wyeast 1056 lavere, og mesketempen (66C) er ikke veldig lav heller.. o_O
     
    Runariversen liker dette.
  15. Sjakkt

    Sjakkt
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Vøyenenga
    [edit] ser nå at jeg tenkte DME mens det var dextrose som var spesifisert i oppskriften, da blir kanskje 85% attenuasjon oppnåelig ja... men bitterheten er fortsatt way off estimatene.

    Skal for øvrig gi jobben til US-05.
     
  16. Odland

    Odland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Stavanger
    IBUen er målt, ikke kalkulert seg fram til. De vil da sitte med et annet tall en det man regner seg fram til via formler og bryggeprogram. Gi gass du, blir så bra atte. Nok gjær og nok o2.
     
  17. Sjakkt

    Sjakkt
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Vøyenenga
    Ja var det jeg fant ut når jeg dykket litt dypere ned i IBU-materien... var for sent ute til redigeringsfristen og gadd ikke poste nok en gang :p

    Tenker jeg kjører 2 poser US-05 og lar den kose seg på 19 grader. Blir spennende å se hva 335 gram humle gjør for trub'en...
     
  18. Odland

    Odland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Stavanger
    Gjærmengde etter Mrmalty.com og rehydrer før bruk og det bør bli knas.
     
  19. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    7 Fjell er det i alle fall bare å fyre på med. Ingen hemmeligheter der.

    En ting man dog bør huske med kommersielle oppskrifter er at de forandres over tid. Både humle- og malttyper byttes innimellom. Oppskriftene er sjelden risset i stein.
     
    Joketil, Larry, Ogge og 10 andre liker dette.

Del denne siden