Konisk gjærkar som kokekar?

Er det noen som bruker konisk kar til både koking og gjæring? Det slo meg at dette kanskje kunne være en lur idé. Etter koking er det lett å samle opp og bli kvitt trub, og når vørteren er avkjølt (og "detrubet") har man et ferdig desinfisert gjærkar klart til bruk og man sparer jobben å tappe over i nytt kar.
 
Høres ut som en god ide! Temaet blir til en viss grad diskutert her:
http://www.homebrewtalk.com/f51/conical-fermenter-eletrical-boil-kettle-191183/
 
Jeg har tenkt på det selv, men så mangler jeg bare konen for å teste  :nosmile:
Enklere å rengjøre enn kjeler med flat bunn også. Hvis man har TC-fittings på konen så er denne kjekk: http://www.brewershardware.com/TC15F10NPSCOV.html
 
magne1972 skrev:
Fungerer nok, men man må ha dyppelement, og kjøler som passer til konen da.....

Har noen dyppelementer som rekker ned i vørteren, men ikke helt til bunn. Men det blir vel uanset nok sirkulasjon under kokingen så alt blir kokt. Kjøleelementet jeg bruker er en kobberspiral, så det burde funke fint. Blir nok å prøve dette på neste brygg. Håper bare pakningene holder, det er de som fulgte med i rutofs første tankrunde fra Kina.
 
Tilbake
Topp