1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Koriander - malt vs frø

En tråd i 'Råvarer' startet av amatøren, 2 Sep 2015.

  1. amatøren

    amatøren
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Kva er tilrådeleg mengde når ein brukar malt koriander versus korianderfrø?
     
  2. Erwibe

    Erwibe
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Ville ikke brukt malt, syns mye av den friske aromaen blir borte og man sitter igjen med masse “parfyme“. Funker i tacokrydder, men tror ikke det blir så kult i øl.

    Om noen har satt en dyppvarmer til strupen ville jeg brukt 1/3 så mye malt som knust/hele korianderfrø.
     
  3. Terje J

    Terje J
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Tromsø
    Det må være frø, helst indiske (som knekkes litt feks med ei kjevle). Du kjøper det på innvandrerbutikken...
     
  4. cjohansen

    cjohansen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppegård
    Tidlig i min bryggekarriere brukte jeg i et øyeblikks latskap (gadd ikke å lete) malt hvit pepper i stedet for knuste hvite pepperkorn. Det var den første batchen jeg dumpa, smaken var helt dominert av hvit pepper.

    Jeg slenger meg med på anbefalingen om å bruke hele korn. Hvis du absolutt må bruke pulver så start veldig forsiktig, 1/4 eller mindre, og smak. Som allerede nevnt ovenfor vil ha i tillegg til å få kraftigere smak av pulver, ikke få den samme smaken. Personlig hadde jeg nok heller droppa koriander enn å bruke pulver.

    Korn fås på grønnsakssjapper, om du bor i nærheten av en sånn. Eventuelt kan du prøve en bredsortiment butikk, type Meny eller lignende. Du finner dem også på nett.
     
  5. amatøren

    amatøren
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Notert - og takk!
     
  6. Arne Horrigmo

    Arne Horrigmo
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Noen som har erfart at koriandersmaken blir sterkere ved lagring. I min halvtår gamle wit syns jeg den overdøver andre smaker helt. I tillegg wirker det som om ølet har blitt mørkere og gyllent i fargen... Hadde humlet denne med sorachi ace, men smaken av den er såmog si borte...
     

Del denne siden