1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

KR 09/10 Nr. 1 - Hulder Ale - Olav M. Bråtveit og Sigmund Melberg

En tråd i 'Haandbryggeriets krydderølkonkurranse' startet av Webmaster, 18 Jan 2010.

  1. Webmaster

    Webmaster
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    [tt][size=10pt]Generell informasjon
    Navn på brygget: Hulder Ale

    OG: 57
    FG: 12
    Farve (beregnet): EBC
    Beregnet bitter: IBU
    Vørtermengde: 240 l
    Sluttvolum: l

    Malt & sukker
    50000 gram % Pale          EBC
    4000 gram % Krystall      EBC
    4000 gram % Münchener Red EBC

    Vann
    l til innmesking
    l til skylling

    Meskeskjema
    90 min 67 °C

    Humle
    339 gram Boadicea Plugg 6.8 %-alfa 60 min
    450 gram Riwaka   Hel   5.9 %-alfa 15 min


    Krydder og andre tilsetninger
    500 gram Ryllik,             tørket       koketid 5 min
    150 gram Brennenesle,        tørket       koketid 5 min
    375 gram Hylleblomst,        tørket       koketid 5 min
    100 gram Bringebærblader,    tørket       koketid 5 min
    90 gram Einerbær,           grovknust    koketid 5 min
    80 gram Bjørkeblader,       tørket       koketid 5 min
    75 gram Salvie,             tørket       koketid 5 min

    Koketid
    Total koketid vørter: 75 min

    Gjær
    Betegnelsen på gjæren: Danstar Nottingham overgjær Tørrgjær 250 gram

    Gjæringstemperatur og -tid
    Gjæring/primærgjæring  7 dager ved 20 °C
    Lagring               60 dager

    Øvrig informasjon
    Filtrert: Nei
    CO2: Naturlig
    Bryggedato: 15.11.2009
    Tappedato: 22.11.2009
     
  2. Sigmund

    Sigmund
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Tau
    HaandBryggeriet har dessverre aldri kommet så langt at de har brygget dette ølet, men en litt annen versjon (bl.a. med andre humlevarianter og annen gjær) er nå brygget hos Lervig Aktiebryggeri i Stavanger, og blir lansert fra fat på Cardinal Pub & Bar (Skagen 21, Stavanger), onsdag 14. mars 2012 kl 18:00. Navnet er "Herbarium", med undertittelen "Aroma Therapy" (hvorfor skjønner du når du lukter på det).
     

Del denne siden