Hei til forumet!
Ved siste brygging fikk jeg en veldig kraftig gjæring. Jeg var nødt til å lå gjæringkaret stå med lokket litt "oppe" et par dager ellers gikk gjærlåsen tett.
Jeg brygget lager og lurer på om temperaturen på vørter kunne ha vært for høy.
Hvor mye har dette å si, hva er idell temperatur når vi tapper i gjæringskaret? ( mener / tror temperaturen var ca 22 grader på vørteren)
Gjæringen skjedde ved romtemperatur på ca 10 grader.
Ølet har hå stått på fat ca 2 uker, er veldig uklart og har en rar smak og lukt.
Lukten kunne jeg kjenne da jeg tappet fra gjæringskar til fat. Så jeg mener smak og lukt kom under gjæringen.
Gjæren er Wyeast 2001 Pilsner Urquell og tatt rett fra pakken ( Ingen Gjærstarter )
Noen som har meninger?
Ved siste brygging fikk jeg en veldig kraftig gjæring. Jeg var nødt til å lå gjæringkaret stå med lokket litt "oppe" et par dager ellers gikk gjærlåsen tett.
Jeg brygget lager og lurer på om temperaturen på vørter kunne ha vært for høy.
Hvor mye har dette å si, hva er idell temperatur når vi tapper i gjæringskaret? ( mener / tror temperaturen var ca 22 grader på vørteren)
Gjæringen skjedde ved romtemperatur på ca 10 grader.
Ølet har hå stått på fat ca 2 uker, er veldig uklart og har en rar smak og lukt.
Lukten kunne jeg kjenne da jeg tappet fra gjæringskar til fat. Så jeg mener smak og lukt kom under gjæringen.
Gjæren er Wyeast 2001 Pilsner Urquell og tatt rett fra pakken ( Ingen Gjærstarter )
Noen som har meninger?