Hei godtfolk!
Vi har vært uheldig/udyktig med noen batcher og fått øl som surner med tiden. Det er snakk om en vienna pilsner og en pale ale. De smakte ok de første ukene men smakte mer og mer surt med tiden. Vi tror det kan skyldes for mye "splæsh" mellom gjæring og flasking. Men dette er vi ikke helt sikre på. Om man hadde servert denne som en surøl hadde den vært ganske god. Men siden jeg vet at det skulle vært en pils så gir det en litt feil surøl-smak.
Mitt spørsmål er: Kan man helle ut alt i et gjæringskar og tilsette melkesyrebakterier og eventuelt andre tilsetninger for å la det surne enda mer? Har hørt noen rykter om at det er gjort før.
P.S. er det noen som har en teori rundt surheten som har kommet med tid?
Vi har vært uheldig/udyktig med noen batcher og fått øl som surner med tiden. Det er snakk om en vienna pilsner og en pale ale. De smakte ok de første ukene men smakte mer og mer surt med tiden. Vi tror det kan skyldes for mye "splæsh" mellom gjæring og flasking. Men dette er vi ikke helt sikre på. Om man hadde servert denne som en surøl hadde den vært ganske god. Men siden jeg vet at det skulle vært en pils så gir det en litt feil surøl-smak.
Mitt spørsmål er: Kan man helle ut alt i et gjæringskar og tilsette melkesyrebakterier og eventuelt andre tilsetninger for å la det surne enda mer? Har hørt noen rykter om at det er gjort før.
P.S. er det noen som har en teori rundt surheten som har kommet med tid?