Lagring av altbier

Sotrajohnny

Norbrygg-medlem
Jeg har en Düsseldorf Alt til gjæring og det er det første brygget mitt som skal lagres. Dette brygget skal til slutt over på flasker, så hva er da beste fremgangsmåte i forhold til lagring ? Foreløpig har jeg kommet frem til følgende fremgangsmåter:

1. Gjære ferdig, overføre til ny dunk som kjøles sakte ned og lagres i 4-6 uker på 2 grader. Overføres til flasker og karboneres.

2. Gjære ferdig og så kjøle ned og lagre 4-6 fordi ingen overfører lenger.

3. Gjære ferdig, flaske og karbonere, og så lagre 4-6 uker på flaske.

Alternativ 1 er vel den 'gammeldagse' måten å gjøre det på, men jeg risikerer vel da å få litt uønsket oksidering av ølet når det skal tappes over i en ny dunk.
Alternativ 2 kan høres litt skummelt ut fordi det blir stående opp til 2 måneder på gjærkaken..

Hva gjør folk når de lagrer og ikke skal på fat ? Er det stor forskjell ?

Jeg bruker forøvrig WLP029.
 
Takk for svar! Er det en fordel å cold-crashe og kanskje la ølen stå noen dager kaldt før man tapper til flaske for karbonering for å få mindre bunnfall i flaskene til slutt ?
 
Tilbake
Topp