Laktosepulver, 60min, 15, min, primærkar eller flasking?

Ble litt usikker her.
BeerSmith sier det skal i mesken (!?).
Noen skriver 60 minutter, men med STOR fare for at det koker over pga melkeproteiner.
Noen skriver siste 15 minutter.
Noen skriver i primærgjæringen, og noen skriver i flaskingen. (Da er jeg redd for flaskebomber siden jeg ikke vet hvor mye vanlig sukkerlake jeg skal ha).

Jeg har mest lyst å ha det i på 60 min kok, men er redd for at hele skjiten koker over, og at jeg skal stå en time i halvpanikk med en sprayflaske og drepe skum.
Flaskingen er ikke så aktuelt da jeg er redd for flaskebomber.

Hva sier dere, 60, 15 eller i gjæringskar??
Noen med erfaringer?

Er snakk om 500gram laktosepulver i en 28L kok i Grainfather, så den vil være rimelig full.
 
15 min for desinfisering holder. Laktose er ikke gjærbart, så det skulle ikke gi fare for flaskebomber, uansett når du tilsetter det.
 
Tilbake
Topp