Lang koketid for høyere OG

ketiljo

Norbrygg-medlem
Er det noen ulemper med å koke vørteren lenge for å øke OG, annet enn tiden det tar? Vil det påvirke smak eller farge på noe vis?
 
ja, du får mørkere farge og mer karamellisering av vørteren (samt ønsket væsketap og økt OG).
Og du må selvfølgelig følge humleskjema og ikke koke humletilsetningene lengre enn tenkt.

Selv har jeg ikke kokt lenger enn 90 minutter, så jeg snakker ikke av erfaring ;)
 
Sist redigert:
Ok, ante meg. Så det er ingen god idé med lyse øl, men det gjør kanskje ikke noe med mørke.

Lagde en trippel her om dagen der jeg skylte vel mye, så den ble litt tynn. Løste det ved å koke et par timer før jeg tilsatte humle. Synes den ble en tanke mørk, men går nok bra.

Med barley wine f.eks. er det bedre å tilsette ekstrakt eller spraymalt enn å koke ned vørteren noe?
 
Tilbake
Topp