1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Leffe bruin klone

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av Nansen, 10 Nov 2013.

  1. Nansen

    Nansen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Heisann

    Er det noen som sitter på en klone oppskrift på Leffe øl?
    Tar gjerne alle typer men spesielt Bruin.

    Blir umåtlig takknemmelig!

    Olaf
     
  2. ThomasSF

    ThomasSF
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Skien
    Det hadde gjort seg! Kommet noen vei i å klone den?
     
  3. nordtvedt

    nordtvedt
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    fritt kopiert fra homebrew talk:
    Leffe Brun Clone


    9½ lbs. Belgian Pils malt
    8 oz. Flaked wheat
    4 oz. Flaked barley
    4 oz. Aromatic
    4 oz. Biscuit
    4 oz. Chocolate
    2 oz. Honey Malt
    4 oz. Munich Malt
    390 ppg for grains
    8 oz. Dark Candi Sugar
    2 oz. Malto Dextrine
    1 oz. Pride of Ringwood hops
    ½ oz. Styrian Goldings after 45 minutes
    OG for 5.5 Gallons: 1.070
    Week long primary fermentation, then racked to two week secondary primed with 1-1/8 cup dark DME
    FG comes out to: 1.015
     
  4. pinpoint

    pinpoint
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Har noen prøvd oppskriften fra homebrew talk, og evt. hvordan ble den? Jeg tenkte å forsøke å lage leffe brune.
    Jeg fant en annen oppskrift som ikke virker for komplisert, men etter å ha lagt den inn i Beersmith synes jeg den virker alt for lys og for lav ABV og får ikke til å stemme med 6.29% som står i oppskriften under:

    Batch Size (L):           12.0
    Total Grain (kg):         3.319
    Total Hops (g):           15.20
    Original Gravity (OG):    1.064  (°P): 15.7
    Final Gravity (FG):       1.016  (°P): 4.1
    Alcohol by Volume (ABV):  6.29 %
    Colour (SRM):             17.6   (EBC): 34.7
    Bitterness (IBU):         20.0   (Average)
    Brewhouse Efficiency (%): 75
    Boil Time (Minutes):      60

    Grain Bill
    ----------------
    2.087 kg Pilsner (62.88%)
    0.502 kg Munich I (15.12%)
    0.261 kg Wheat Malt (7.86%)
    0.157 kg Flaked Oats (4.72%)
    0.078 kg Biscuit (2.36%)
    0.078 kg Special-B (2.36%)
    0.078 kg Aromatic Malt (2.35%)
    0.078 kg Chocolate (2.35%)

    Hop Bill
    ----------------
    15.2 g Challenger Pellet (6.1% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (1.3 g/L)

    Misc Bill
    ----------------

    Single step Infusion at 66°C for 60 Minutes.
    Fermented at 20°C with WLP550 - Belgian Ale


    Tenkte kanskje legge til amber malt, evt kandissukker og justere litt for å øke ABV til ca 6,5. Forslag?
     
  5. Kim Log

    Kim Log
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    I utgangspunktet har jeg litt vondt for å tro at Leffe'en har en så komplisert maltsammensetning. Jeg vil tro at det ville vært et mareritt for et større bryggeri.
     
    T.Wickstrøm liker dette.
  6. JarlWA

    JarlWA
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Er det noen som har prøvd noen av disse oppskriftene? Hadde vært morsomt å lage noe ala Leffe Bruin eller Corsendonk Pater.
     
  7. tvangsgut1

    tvangsgut1
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Figgen
    Hei.
    Jeg skulle lage en LaChouffe klone, men synest den endte opp veldig lik en Leffe. Litt søtere på smak.

    Knome Clone Army (20 ltr.)
    5,3 kg Pilsner malt
    450g Candysukker

    20g Cascade 60min
    10g Saaz 15min
    9g Koreanderfrø 15min

    Wyeast Belgian Ardennes

    OG. 1.066
     
  8. Gunnar84

    Gunnar84
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trondheim
    Har også tenkt å brygge noe lignende veldig snart. Noen som har funnet ut noe mer om leffe brun? Tenker wlp530 passer fint.
     
  9. arefsahl

    arefsahl
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    @pinpoint, har du fått testet oppskriften? Har lyst til å prøve en Leffe Bruin klone.

    Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
     
  10. pinpoint

    pinpoint
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Jeg forsøkte, men pga. nytt kjøleanlegg og inexperience hadde jeg ikke anelse om hvor mye væske jeg skulle skylle med og endte til slutt med utvannet øl. Tar ikke væskemål på gefülen lengre :)
    Mulig jeg prøver denne oppskriften på nytt.
     

Del denne siden