Leffe bruin klone

Heisann

Er det noen som sitter på en klone oppskrift på Leffe øl?
Tar gjerne alle typer men spesielt Bruin.

Blir umåtlig takknemmelig!

Olaf
 
fritt kopiert fra homebrew talk:
Leffe Brun Clone


9½ lbs. Belgian Pils malt
8 oz. Flaked wheat
4 oz. Flaked barley
4 oz. Aromatic
4 oz. Biscuit
4 oz. Chocolate
2 oz. Honey Malt
4 oz. Munich Malt
390 ppg for grains
8 oz. Dark Candi Sugar
2 oz. Malto Dextrine
1 oz. Pride of Ringwood hops
½ oz. Styrian Goldings after 45 minutes
OG for 5.5 Gallons: 1.070
Week long primary fermentation, then racked to two week secondary primed with 1-1/8 cup dark DME
FG comes out to: 1.015
 
Har noen prøvd oppskriften fra homebrew talk, og evt. hvordan ble den? Jeg tenkte å forsøke å lage leffe brune.
Jeg fant en annen oppskrift som ikke virker for komplisert, men etter å ha lagt den inn i Beersmith synes jeg den virker alt for lys og for lav ABV og får ikke til å stemme med 6.29% som står i oppskriften under:

Batch Size (L):           12.0
Total Grain (kg):         3.319
Total Hops (g):           15.20
Original Gravity (OG):    1.064  (°P): 15.7
Final Gravity (FG):       1.016  (°P): 4.1
Alcohol by Volume (ABV):  6.29 %
Colour (SRM):             17.6   (EBC): 34.7
Bitterness (IBU):         20.0   (Average)
Brewhouse Efficiency (%): 75
Boil Time (Minutes):      60

Grain Bill
----------------
2.087 kg Pilsner (62.88%)
0.502 kg Munich I (15.12%)
0.261 kg Wheat Malt (7.86%)
0.157 kg Flaked Oats (4.72%)
0.078 kg Biscuit (2.36%)
0.078 kg Special-B (2.36%)
0.078 kg Aromatic Malt (2.35%)
0.078 kg Chocolate (2.35%)

Hop Bill
----------------
15.2 g Challenger Pellet (6.1% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (1.3 g/L)

Misc Bill
----------------

Single step Infusion at 66°C for 60 Minutes.
Fermented at 20°C with WLP550 - Belgian Ale


Tenkte kanskje legge til amber malt, evt kandissukker og justere litt for å øke ABV til ca 6,5. Forslag?
 
I utgangspunktet har jeg litt vondt for å tro at Leffe'en har en så komplisert maltsammensetning. Jeg vil tro at det ville vært et mareritt for et større bryggeri.
 
Er det noen som har prøvd noen av disse oppskriftene? Hadde vært morsomt å lage noe ala Leffe Bruin eller Corsendonk Pater.
 
Hei.
Jeg skulle lage en LaChouffe klone, men synest den endte opp veldig lik en Leffe. Litt søtere på smak.

Knome Clone Army (20 ltr.)
5,3 kg Pilsner malt
450g Candysukker

20g Cascade 60min
10g Saaz 15min
9g Koreanderfrø 15min

Wyeast Belgian Ardennes

OG. 1.066
 
Har også tenkt å brygge noe lignende veldig snart. Noen som har funnet ut noe mer om leffe brun? Tenker wlp530 passer fint.
 
@pinpoint, har du fått testet oppskriften? Har lyst til å prøve en Leffe Bruin klone.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
 
Jeg forsøkte, men pga. nytt kjøleanlegg og inexperience hadde jeg ikke anelse om hvor mye væske jeg skulle skylle med og endte til slutt med utvannet øl. Tar ikke væskemål på gefülen lengre :)
Mulig jeg prøver denne oppskriften på nytt.
 
Tilbake
Topp