1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Lervig Supersonic

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av Botnen, 6 Nov 2017.

  1. Botnen

    Botnen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hei! svogeren min har blitt i overkant glad i supersonic, å har bestemt seg for at vi skal brygge den på fredag. jeg tenkte det kunne bli greit nok, men sliter litt med å bli enig med meg selv hvilke ingridienser vi trenger. Alt vi vet om den er at den er 8.5% å more than double dry hopped med citra.
    Legger ved oppskriften jeg har knotet ned, kom gjerne med tips:

    Lervig Supersonic:
    og 1.083
    fg 1.018
    ABV: 8.53%
    Ibu: 45,84
    srm: 10.5

    Grist:
    55.6% Pale Malt
    24.7% Pilsner malt
    6.2% flaked oats
    6.2% flaked wheat
    1.2% melanodin
    1.2% Carapils
    4.9% Sugar

    Humle:
    200g citra @wp-30min
    200g citra @dryhop 14 dager
    400g citra @dryhop 7 dager

    gjæres med wlp 095 Burlington 17-21*c
     
  2. Botnen

    Botnen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    50l batch
     
  3. Ekornskurken

    Ekornskurken
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Ingen innspill til denne, men ønsker erfaringene fra bryggingen, da jeg også synes ølet er knall godt! Har forøvrig aldri vært borti den gjæren der før.
    Synes kanskje gristen var i overkant innviklet, men det må kanskje bli sånn? Jeg hadde trodd de klarte seg med færre ingredienser.
     
    #3 Ekornskurken, 6 Nov 2017
    Sist redigert: 6 Nov 2017
  4. Botnen

    Botnen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Enig i gristen, men supersonic er jo rimelig «orange» ?
    Har brukt denne gjæren to ganger, å den virker som en mellomting mellom tyb Vermont og wyeast 1318.
    Tror nok ikke denne sammensetningen kommer til å bli helt feil, men kansje ikke helt supersonic..
    Har et inntrykk av at lervig er ganske glade i å bruke pilsnermalt som base i mye av det de brygger.
     
  5. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Jeg kan ikke huske at det stod noe om sukker på boksen
     
  6. Botnen

    Botnen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Nei, muligens droppe sukker å kjøre på med dme?
     
  7. Botnen

    Botnen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Ble brygget igår, så nå står den å blåser citra duft i kjelleren.. av en eller annen grunn fikk jeg mer vørter en jeg skulle, så ble litt svakere en den skulle bli.. oppdaterer når den er ferdig
     
    Ekornskurken liker dette.
  8. PetterL

    PetterL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    ??? :)
     
  9. JEG

    JEG
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Ekornskurken og Øldal liker dette.
  10. Botnen

    Botnen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Sann som jeg husker supersonic så ble den veldig lik. Men har ikke fått testet de opp mot hverandre..
     
    Ekornskurken liker dette.
  11. Botnen

    Botnen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Lovde update.. ølet ble meget likt, etter hukommelsen.. min hadde mer humle i seg første 1-2 mnd. Men jeg sleit litt under tappingen av denne, så den døde unødvendig fort.. fått mye skryt for denne, å svogeren min som tok halve batchen er tom for lenge siden. Muuuuligens teste den med tyb Vermont ale neste gang, å se hvordan det blir (om det blir en neste gang)
     
    Ekornskurken liker dette.
  12. Ekornskurken

    Ekornskurken
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Skal brygges... så mange i kø.... så lite tid!
     
  13. Botnen

    Botnen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Enig! Jeg har så lite tid for tiden, at jeg klemmer inn dobbeltbrygg.. to kompaktbryggere som går samtidig.. langt uti februar før jeg rakk batch 2 og 3.. det er for dårlig
     
  14. Botnen

    Botnen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Gjorde et nytt forsøk idag:
    Og:1.086
    Fg: 1.018 ?
    Ibu: ~35
    Srm:13

    83,8% golden Promise
    8.1% flaked wheat
    8.1% flaked oats

    50g amarillo wp@100°
    50g simcoe wp @100°
    100g citra wp @100°

    (Tilsatt i gjæringskar atmed gjæra)
    50g amarillo dh
    50g simcoe dh
    100g citra dh

    50g amarillo dh 5dager
    50g simcoe dh 5dager
    300g citra dh 5 dager.

    Gjær wlp066 London fog

    Litt usikker på om siste tørrhumle blir med cryo humle...
     
  15. Botnen

    Botnen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    @loebrygg
    Der er dagens oppskrift. Hadde ikke enigma, så den utgikk idag.
    Tviler på den vil få meg så fryktelig nærme, men det gjenstår å se
     
    loebrygg liker dette.
  16. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hamar
    Wp@100C? Why? Ikke rart det er dyrt med humle hvis folk kaster den bort? :p
     
    Jørgen O liker dette.
  17. Botnen

    Botnen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Varm whirlpool fordi jimmy kimmich (eller hva han heter i The alchemist) anbefalte det i nyeste BYO kloneboken. Å kjørte wp i 30min
     
  18. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hamar
    Hvorfor anbefalte han det? Har du link? Nå tror jeg forøvrig at mitt BYO abbonement ikke har vært aktivt på en god stund, så link hjelper kanskje ikke.
     
  19. Botnen

    Botnen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Anbefalte det ble kansje feil ordbruk.
    Det er vel mest for å «kopiere» kommersielle bryggerier sin wp.
    Ser Amundsen oppskrifter (apocalyptic thunder juice å Ink&dagger) kjører samme wp.. skulle tatt bilde av siden på kindle, men gidder ikke skalere bilder
     
  20. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hamar
    Og hvordan overføres dette til et eget hjemmebryggeri? Type, har man samme utfordringer hjemme som i store bryggerier. Vil det ha samme effekt hjemme, eller gjør de det fordi brygghuset deres funker best sånn? ? ;)

    Men man må jo prøve for å finne ut av det uansett.
     

Del denne siden