Forvirret
Norbrygg-medlem
Tenker å lage en IPA som ikke er så bitter. Får ofte høre fra sjefen at ølet er godt men det kunne gjerne vert litt mindre bittert. Ønsker innspill på følgende
6000g Pale
1000g Munic 25 EBC
500g Cara clair 7EBC
500g hvete
Alle fra Castle ( og ikke så ulik Nøgne Ø IPA "Fra hånd til munn")
OG tipper jeg blir rundt 1.060 til 1.065. Utbyttet varierer, så det blir litt romslige tall. Meskes rundt 65C.
Så var det humlen da, hva med
15g Summit 60min 22IBU
25g + 25g Nelson Sauvin og Cascade på 15min til 17IBU
50g Cascade 5min 5IBU og
50g Nelson 1min 2 IBU
Totalt 47 IBU, BU/GU 0.71.
US- 05 på 18-20C.
Nelson er ny for meg så er usikker hvorda dette kan bli. Tørrhumles med en, to eller alle tre sortene?
Er klar til å gå og fukte og male maltet når noen har justert og velsignet dette
6000g Pale
1000g Munic 25 EBC
500g Cara clair 7EBC
500g hvete
Alle fra Castle ( og ikke så ulik Nøgne Ø IPA "Fra hånd til munn")
OG tipper jeg blir rundt 1.060 til 1.065. Utbyttet varierer, så det blir litt romslige tall. Meskes rundt 65C.
Så var det humlen da, hva med
15g Summit 60min 22IBU
25g + 25g Nelson Sauvin og Cascade på 15min til 17IBU
50g Cascade 5min 5IBU og
50g Nelson 1min 2 IBU
Totalt 47 IBU, BU/GU 0.71.
US- 05 på 18-20C.
Nelson er ny for meg så er usikker hvorda dette kan bli. Tørrhumles med en, to eller alle tre sortene?
Er klar til å gå og fukte og male maltet når noen har justert og velsignet dette