Lettdrikkelig Aromatisk Pale Ale

Trenger en oppskrift på en Lettdrikkelig Aromatisk Pale Ale, da vi har gått til innkjøp av en humle rakett, trenger vi en god oppskrift som vi kan bruke den på, tenker på vørtersiden ikke på tappesiden.

Anyone.
 
tor.gilje skrev:
Trenger en oppskrift på en Lettdrikkelig Aromatisk Pale Ale, da vi har gått til innkjøp av en humle rakett, trenger vi en god oppskrift som vi kan bruke den på, tenker på vørtersiden ikke på tappesiden.

Anyone.
Hva med LJ oppskriften som ligger her på forumet. Det er jo en garantert bankers oppskrift :)
 
Aleksander_B skrev:
tor.gilje skrev:
Trenger en oppskrift på en Lettdrikkelig Aromatisk Pale Ale, da vi har gått til innkjøp av en humle rakett, trenger vi en god oppskrift som vi kan bruke den på, tenker på vørtersiden ikke på tappesiden.

Anyone.
Hva med LJ oppskriften som ligger her på forumet. Det er jo en garantert bankers oppskrift :)

Eit anna alternativ (som kanskje eigentleg ikkje er eit alternativ i det heile - eg har ikkje sjekka) så kan du kanskje ta ei IPA-oppskrift og nedskalere bitterhumle-tilsetjinga slik at du beheldt aromaprega frå IPA'n, men får med bitterpreg som ligg nærare pale ale?
 
Aleksander_B skrev:
tor.gilje skrev:
Trenger en oppskrift på en Lettdrikkelig Aromatisk Pale Ale, da vi har gått til innkjøp av en humle rakett, trenger vi en god oppskrift som vi kan bruke den på, tenker på vørtersiden ikke på tappesiden.

Anyone.
Hva med LJ oppskriften som ligger her på forumet. Det er jo en garantert bankers oppskrift :)

Har prøvd den men den mista aromaen någså fort då
 
tor.gilje skrev:
Har prøvd den men den mista aromaen någså fort då

Okey. Men hva om du bruker samme maltbase som LJ og øker aromahumle eller bare bruker andre humlearter?
Ville uansett tro at din hoprocket vil øke aromaen betraktelig?  :biersmile:
 
tor.gilje skrev:
Aleksander_B skrev:
tor.gilje skrev:
Trenger en oppskrift på en Lettdrikkelig Aromatisk Pale Ale, da vi har gått til innkjøp av en humle rakett, trenger vi en god oppskrift som vi kan bruke den på, tenker på vørtersiden ikke på tappesiden.

Anyone.
Hva med LJ oppskriften som ligger her på forumet. Det er jo en garantert bankers oppskrift :)

Har prøvd den men den mista aromaen någså fort då
Jeg hadde laget en batch med maltbasen til LJ, doblet  siste humletilsettning og kjørt den i raketten, smakt på vørteren og evt justert opp tørrhumlen....

Hvis ikke så kan jeg låne humle raketten, så skal jeg lage en fin pale oppskrift til deg ;) :brygging:
 
mulig hjernen er på ferie fortsatt men hvor er den LJ oppskriften? :p

Trenger lage noe lettdrikkelig aromatisk Pale Ale til en bursdagsfest :)
 
gustaf08 skrev:
mulig hjernen er på ferie fortsatt men hvor er den LJ oppskriften? :p

Trenger lage noe lettdrikkelig aromatisk Pale Ale til en bursdagsfest :)

http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,6970.msg61444.html#msg61444
 
Mulig jeg er litt sent ute her, men poster likevel.
Jeg ville anbefalt en med Nelson Sauvin. Stort mer lettdrikkelig og aromatisk pale ale får man ikke!

--------------------------------------------------------------------------
Nelson Mandelas Pale Ale
--------------------------------------------------------------------------

General
--------------------------------------------------------------------------
                  Category: American Ale
               Subcategory: American Pale Ale
               Recipe Type: All Grain
                Batch Size: 23.5 L
             Volume Boiled: 27.5 L
           Mash Efficiency: 82 %
       Total Grain/Extract: 5.45 kg
                Total Hops: 100.0 g

Ingredients
--------------------------------------------------------------------------
            5 kg Pale Ale Malt
          0.2 kg Wheat Malt
         0.25 kg Caramalt
            20 g Nelson Sauvin (Pellets, 11.5 %AA) boiled 60 minutes.
            40 g Nelson Sauvin (Pellets, 11.5 %AA) boiled 10 minutes.
            40 g Nelson Sauvin (Pellets, 11.5 %AA) boiled 1 minutes.
          Yeast: White Labs WLP001 California Ale

Notes
--------------------------------------------------------------------------
Mash 50 min @ 67*C

Vital Statistics
--------------------------------------------------------------------------
Original Gravity: 1.055
Terminal Gravity: 1.013
           Color: 9.67 SRM
      Bitterness: 41.4 IBU
Alcohol (%volume): 5.6 %
 
Erlendso skrev:
Mulig jeg er litt sent ute her, men poster likevel.
Jeg ville anbefalt en med Nelson Sauvin. Stort mer lettdrikkelig og aromatisk pale ale får man ikke!

--------------------------------------------------------------------------
Nelson Mandelas Pale Ale
--------------------------------------------------------------------------

General
--------------------------------------------------------------------------
                  Category: American Ale
               Subcategory: American Pale Ale
               Recipe Type: All Grain
                Batch Size: 23.5 L
             Volume Boiled: 27.5 L
           Mash Efficiency: 82 %
       Total Grain/Extract: 5.45 kg
                Total Hops: 100.0 g

Ingredients
--------------------------------------------------------------------------
            5 kg Pale Ale Malt
          0.2 kg Wheat Malt
         0.25 kg Caramalt
            20 g Nelson Sauvin (Pellets, 11.5 %AA) boiled 60 minutes.
            40 g Nelson Sauvin (Pellets, 11.5 %AA) boiled 10 minutes.
            40 g Nelson Sauvin (Pellets, 11.5 %AA) boiled 1 minutes.
          Yeast: White Labs WLP001 California Ale

Notes
--------------------------------------------------------------------------
Mash 50 min @ 67*C

Vital Statistics
--------------------------------------------------------------------------
Original Gravity: 1.055
Terminal Gravity: 1.013
           Color: 9.67 SRM
      Bitterness: 41.4 IBU
Alcohol (%volume): 5.6 %

Denne har jeg prøvd noen ganger med stort hell.

Tror jeg går for denne


BeerSmith 2 Recipe Printout - http://www.beersmith.com Recipe: Lettdrikket American Pale Ale
Brewer: Tor Gilje
Asst Brewer:
Style: Amerikansk pale ale
TYPE: All Grain
Taste: (30,0)

Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 32,12 l
Post Boil Volume: 29,12 l
Batch Size (fermenter): 27,00 l 
Bottling Volume: 25,00 l
Estimated OG: 1,044 SG
Estimated Color: 11,0 EBC
Estimated IBU: 22,3 IBUs
Brewhouse Efficiency: 72,00 %
Est Mash Efficiency: 74,7 %
Boil Time: 90 Minutes

Ingredients:
------------
Amt                  Name                                    Type          #        %/IBU       
14,27 g              Gypsum (Calcium Sulfate) (Mash 60,0 mins Water Agent  1        -           
1,43 tbsp            PH 5.2 Stabilizer (Mash 60,0 mins)      Water Agent  2        -           
4,50 kg              Pale Malt (Weyermann) (6,5 EBC)          Grain        3        84,9 %       
0,60 kg              Munich Malt - 10L (19,7 EBC)            Grain        4        11,3 %       
0,20 kg              Caramel/Crystal Malt - 10L (19,7 EBC)    Grain        5        3,8 %       
1,43 Items            Whirlfloc Tablet (Boil 15,0 mins)        Fining        6        -           
32,00 g              Columbus (Tomahawk) [14,00 %] - Boil 15, Hop          7        22,3 IBUs   
65,00 g              Amarillo Gold [8,50 %] - Boil 0,0 min    Hop          8        0,0 IBUs     
30,00 g              Amarillo Gold [8,50 %] - Aroma Steep 0,0 Hop          9        0,0 IBUs    Denne vil gå i humle raketten 
1,0 pkg              Dry English Ale (White Labs #WLP007) [35 Yeast        10      -           
1,43 tsp              Yeast Nutrient (Primary 3,0 days)        Other        11      -           


Mash Schedule: Single Infusion, Light Body, No Mash Out
Total Grain Weight: 5,30 kg
----------------------------
Name              Description                            Step Temperat Step Time   
Mash In          Add 13,82 l of water at 73,5 C          65,6 C        75 min       

Sparge: Fly sparge with 24,61 l water at 75,6 C

Noen innvendinger på denne.
 
Må si at jeg var veldig fornøyd med APAen til vinogbar.no

5 kilo pale ale malt
400 gr. CaraRed
10 g Citra 60 min.
10 g Cascade 60 min.
25 g Citra 15 min.
25 g Cascade 15 min.
30 g Citra 2 min.
30 g Cascade 2 min.


Beregnet bitterhet: 41
Farve (beregnet): 22
Gjær: US-05
OG - 1058
FG - 1014
ABV. %-5,7
Mesketid -60 min/ 66gr. celsius
Total koketid 60 min.

Vørtermengde : 26 liter Sluttvolum: 22 liter
 
Roar A skrev:
Denne ble meget bra, fant den på forumet en gang! Husker bare ikke hvor!

44L
Malts and Grains
10.50 kilograms Pale Ale Wiermann
87.5% of grist
1.50 kilograms German CaraMunich Malt II 12.5% of grist
12.00 kilograms Total Grain Weight (Water Amounts)
100% of grist

Hops
56.00 grams Target

11.5% Pellets @ 70 minutes
Type: Bittering
Use: Boil 644 AAUs
125.00 grams Spalt Select

4.5% Pellets @ 30 minutes
Type: Flavor
Use: Boil 562.5 AAUs
125.00 grams Spalt Select

4.5% Pellets @ 5 minutes
Type: Aroma
Use: Boil 562.5 AAUs
306.00 grams Total Hop Weight 1769 AAUs
Boil
Total Boil Time: 80 minutes

Yeast
Name: Safale
Manufacturer: Fermentis
Product ID: US-05
Type: Ale

Noe feil på denne da, IBU på 98,3, ikke akkurat lettdrikkelig da.
 
Vestbrygg sitt Nesln Kit - meget godt øl

Er det noen som kjenner hvilke humle som benyttes og i hvilken rekkefølge / humlevekt i Nelson Kit som selges
 
Tilbake
Topp