1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
 2. Torsdag 3. desember vil forumet være utilgjengelig fra ca 17:30 og ut kvelden. Når forumet kommer tilbake vil det være med nytt utseende.
  Fjern notisen

Lindr tappetårn med kjøling - eie eller leie?

En tråd i 'Brewcrafter / Bratberg kompaktbryggeri' startet av ToreB., 5 Apr 2018.

 1. ToreB.

  ToreB.
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  To-tre ganger i året serverer jeg mitt hjemmebrygg for et større antall gjester på selskap eller andre arrangement utenfor heimen. Da er det alltid et styr å få servert øl med passende temperatur og uten alt for mye søl. Derfor hadde det vært greit med et mobilt Lindr tappetårn med to kraner og kjøling. Det koster ca 6500 kroner å kjøpe modellen uten kompressor (forutsetter at du bruker ekstern CO2 til å flytte ølet fra fat til tappetårn). Med så sjelden bruk som jeg har behov for, syns jeg det er litt for dyrt å investere i et slik tappetårn alene.
  Jeg vet at noen private Lindl-eiere leier ut sine tappetårn for 5-600 kroner gangen. Det er et alternativ, men medfører mye bryderi og kostnader over tid.
  Men et tredje alternativ er å gå sammen med noen andre hjemmebryggere i nærområdet og spleise på tappetårn. Hvis tre-fire stykker slår seg sammen, blir investeringen beskjeden.
  Selv bor jeg i Asker. Er det andre i området Oslo Vest, Bærum, Asker, Lier eller Drammen som kunne tenke seg å bli medeier av en Lindl som beskrevet ovenfor?
   
 2. aleksander

  aleksander
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Hei! Jeg star i ganske samme situasjon som deg. Jeg heller mot eie. Dersom det skulle bli lite brukt ser jeg at folk har fått solgt det videre her på forumet etter en tids bruk til kun 1500 kr under innkjøpspris. Dermed er tapspotensialet lite. Valget blir: 500kr/dag i leie, eller 1500 kr for flere år - jeg går for det siste:)
   
 3. msevland

  msevland
  Expand Collapse
  Fylkesstyre Oslo
  Sentralstyre

  Er du medlem i Norbrygg Oslo, låner vi ut tre Lindr tårn gratis.
  Send mail til lindr-oslo@norbrygg.no for bestilling og tilgjengelighet.
   
  Easybrew og erikraude liker dette.

Del denne siden