1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Lupulinmengde hjemmedyrka humle

En tråd i 'Råvarer' startet av Bbrygg, 12 Apr 2017.

?

Bruker du hjemmedyrket humle i ølbrygging med gode resultater?

  1. Ja - som bitterhumle til alle ølsorter

    0 stemme(r)
    0,0%
  2. Ja - til smak/aroma/tørrhumle i humledominerte ølsorter

    1 stemme(r)
    12,5%
  3. Ja - brukt på annen måte

    0 stemme(r)
    0,0%
  4. Har forsøkt det, men har sluttet

    0 stemme(r)
    0,0%
  5. Nei, har ikke brukt hjemmedyrka humle

    7 stemme(r)
    87,5%
Flere svar er tillatt.
  1. Bbrygg

    Bbrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hei, jeg har tre humleplanter som vokser i hagen som foreløpig er uprøvde i brygg.

    Humlen er av ukjent type - tror den opprinnelig ble beskaffet via en planteauksjon for mange år siden fra en stor gård i nærheten. Mulig denne planten/humla ble brukt til brygging der for fire fem generasjoner siden.
    Lukten er det jeg vil kalle krydderaktig. Minner kanskje litt om Simcoe blant de kommersielle variantene jeg kjenner til.

    Så til spørsmålet: hva er typisk lupulinmengde på konglene ? Er dette noe som kan være verdt å bruke til brygging? Er dette en typisk mengde for de kommersielle sortene når man dyrker disse hjemme her i Norge?

    Vedlagte bilder viser humlekongle overvintret ute
     

    Vedlagte filer:

    #1 Bbrygg, 12 Apr 2017
    Sist redigert: 12 Apr 2017
    Jørgen O liker dette.

Del denne siden