Må man lage gjærstarter?

Roar A

Norbrygg-medlem
Må man lage gjærstarter eller kan man bare helle gjærrørene man får kjøpt rett i det nedkjølte og silte Vørteren? Har iike før funnet ut at nå har jeg fremgangsmetoden, før jeg finner noen nye artikkler om at dette må du bare gjøre!
Pitche betyr det rett og slett å tilsette gjæren? :attevar:
 
Hvis du har nytt rør med fersk gjær og skal brygge ett relativt lite brygg trenger du ikke lage starter.

Hensikten med starteren er først og fremst å "dyrke" gjær slik at man får en gjærmengde som står i forhold til den vørteren man har.
Både mengde vørter, OG og om man brygger lager eller ale er av betydning.

Mange refererer gjerne til denne kalkulatoren for å beregne starterens størrelse etc...

http://www.mrmalty.com/calc/calc.html
 
"To pitch" (på godt norsk "å pitche") betyr å tilsette gjæren, ja. Å lage gjærstartere er alltid en fordel med flytende gjær. Ta en titt på denne artikkelen, hvis du vil få en fremgangsmåte på hvordan du kan gjøre det.
 
Gahr skrev:
"To pitch" (på godt norsk "å pitche") betyr å tilsette gjæren, ja. Å lage gjærstartere er alltid en fordel med flytende gjær. Ta en titt på denne artikkelen, hvis du vil få en fremgangsmåte på hvordan du kan gjøre det.

Hei Gahr!
Linken til den artikkelen er død, kan man finde den et annet sted?

mvh Møll
 
Møll skrev:
Gahr skrev:
"To pitch" (på godt norsk "å pitche") betyr å tilsette gjæren, ja. Å lage gjærstartere er alltid en fordel med flytende gjær. Ta en titt på denne artikkelen, hvis du vil få en fremgangsmåte på hvordan du kan gjøre det.

Hei Gahr!
Linken til den artikkelen er død, kan man finde den et annet sted?

mvh Møll

Linken er ikke død, men kun tilgjengelig for betalende medlemmer i Norbrygg :)
 
Tilbake
Topp