1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Makers Imperial (1. plass i imperial 2017)

En tråd i 'Prisbelønte oppskrifter' startet av NM-oppskrifter, 11 Feb 2018.

  1. NM-oppskrifter

    NM-oppskrifter
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Brygger: Andreas Högfeldt
    Plassering: 1. plass i klasse imperial 2017

    Type: 13C Trelagret øl (basistype 9E Imperial stout)
    Ekstra ingredienser: 40g bourboneikm 7g amerikansk eik dynket i makers mark bourbon.
    OG: 1104
    FG: 1032
    Mengde vørter: 18,0l
    Mengde ferdig øl: 14,0l
    Alkoholstyrke: 9,5%
    Beregnet IBU: 78,0
    Beregnet farge: 78,8 EBC

    Gjærbare ingredienser
    3.96kg Marris Otter
    792g Brown malt
    528g vetemalt
    495g Chocolate wheat
    165g Roasted barley
    330g Dark chrystal malt 275ebc
    330g Chrystal wheat 120ebc

    Humle og krydder
    90min 25g Summit 16.2%
    10min 16g Challenger 7.5%
    10min 16g Summit 16.2%

    Andre ingredienser
    1,5ss Oppslammet kritt
    2krm Kalsiumklorid

    Meskeinformasjon
    67grader i 2 timer
    Utlak 72 grader

    Gjæring
    Gjærtype: WLP 090 San diego
    Gjærmengde: Ca 0.5L starter
    Informasjon om gjæring:
    21 grader i ca 3 uker.

    Kommentarer
    Eik er dynket i ca 2dl makers mark bourbon. Ristet ett par tre ganger i løpet av 5min og etter det er alt tilsatt etter utført primærgjæring. Ølet tappes om etter en uke med eik til sekundærgjæring. Ølet flaskes etter ca 2 ukers sekundærgjæring.

    Flaskene har stått i kjøleskap på ca 4 grader frem til konkuranse.

    Informasjon om konkurranseølet
    Brygget: 1. april 2015
    Flasket: 15. mai 2015
    Filtrert: Nei
    Karbonering: N
     
    #1 NM-oppskrifter, 11 Feb 2018
    Sist redigert: 11 Feb 2018

Del denne siden