Måle fordampning

Hei!

Tenkte jeg skulle regne ut hvor effekten på utstyret mitt i dag men kom selvfølgelig over et problem. Hvordan regner dere koketapet? Kun fra det begynner å koke eller fra man setter opp temperaturen for å nå kokepunktet? Skal man f.eks koke opp 30 liter så vil man jo tape en god del væske i løpet av den tiden det tar å nå kokepunktet.
Og dette tapet vil jo være betydelig mindre hvis man koker opp mindre volum siden det da tar kortere tid.
 
Lokk frem til det begynner å koke..
hmmm...så enkelt? Ok, du har vel rett i det, litt taper man vel selv med lokk men det er jo sikkert svært lite. Takker.

Men hva med hvor mye man taper i malten? Det kan man vel ikke regne ut? Regner med at det vil variere alt ettersom hvilken type mat det er og selvfølgelig hvor mye.
 
Du har vel fjernet malten før du begynner å koke? Ellers sier man at en kg malt opptar ca 1 liter vann. Lukter no sparge av dette.
 
Tilbake
Topp