Malt og meskeproblemer

SturlaP

Norbrygg-medlem
Hei!

Har akkurat fått ingrediensene til en planlagt Lean Follain klone. Oppskriften hentet fra BYO og skrevet av Gordon Strong så den bør være av ok kvalitet. Bestilte alt ferdig kvernet og blandet. Oppdaget nå til min store overraskelse at oppskriften angir at Brown Malten og Chochlate malten skal tilsettes etter at hovedmeskingen er ferdig. Dette får jeg da ikke anledning til siden den er blandet allerede.
Noen som vet hvilke konsekvenser dette kan få?
Hørte en podcast med Zainasheff og Palmer hvor de diskuterte denne måten å bruke mørke malttyper på og de var for å si det forsiktig veldig negativ.
 

Miguel

Norbrygg-medlem
Hei!

Har akkurat fått ingrediensene til en planlagt Lean Follain klone. Oppskriften hentet fra BYO og skrevet av Gordon Strong så den bør være av ok kvalitet. Bestilte alt ferdig kvernet og blandet. Oppdaget nå til min store overraskelse at oppskriften angir at Brown Malten og Chochlate malten skal tilsettes etter at hovedmeskingen er ferdig. Dette får jeg da ikke anledning til siden den er blandet allerede.
Noen som vet hvilke konsekvenser dette kan få?
Hørte en podcast med Zainasheff og Palmer hvor de diskuterte denne måten å bruke mørke malttyper på og de var for å si det forsiktig veldig negativ.

Ikke tenk på det. Du får mer smaksbidrag ved å meske de hele veien, men også litt mer av det astringente, er kanskje derfor oppskriften sa at det skal tilsettes til slutt.

Ikke tenk på det og kjør på.
 

Finn Berger

Moderator
Hei!

Har akkurat fått ingrediensene til en planlagt Lean Follain klone. Oppskriften hentet fra BYO og skrevet av Gordon Strong så den bør være av ok kvalitet. Bestilte alt ferdig kvernet og blandet. Oppdaget nå til min store overraskelse at oppskriften angir at Brown Malten og Chochlate malten skal tilsettes etter at hovedmeskingen er ferdig. Dette får jeg da ikke anledning til siden den er blandet allerede.
Noen som vet hvilke konsekvenser dette kan få?
Hørte en podcast med Zainasheff og Palmer hvor de diskuterte denne måten å bruke mørke malttyper på og de var for å si det forsiktig veldig negativ.

Jeg har drevet med det der, og har kuttet det ut. Det er temmelig udramatisk, men jeg mener at noe blir borte i smaken når du gjør det, så vær glad til for at du ikke fikk muligheten. Kan ikke si jeg har merket noe til astringens.
 
Topp