Maltodekstrin og laktose i Ingefærøl

Heisann
Jeg tenkte å prøve denne oppskriften på ingefærøl, men for å få den litt søtere og tykkere, så har jeg tenkt å filføye maltodekstrin og laktose under flaskingen. Ser dette i orden ut?

1 spiseskje muskatnøtt (malt)
1 teskje kanel
1 teskje nellik malt
2 Kg Malt ekstrakt
500g brunt sukker
200g honning
1,2 kg ingefær
4 sitroner
2 lime
300 g rosiner
WLP715 Champagne Yeast

Kok opp 25 liter vann og kjøl ned til ca 20 grader.

Kok opp en liter vann i kjele og tilføy
- ingefær (kuttet opp i blender)
- Kraft og skall (raspet) av lime og sitron
- Ta ut litt av ingefæret for å gi mer plass og legg
det i gjæringskaret sammen med rosiner.

Ha nå malt ekstrakt og brunt sukker i
kasserollen og la det koke i 30 minutter.
Tilsett honning siste 15 minuttene


Tøm innholdet fra kasserollen i gjærkaret og tilsett
krydder (muskattnøtt, kanel, nellik)

La det stå i 5 minutter før du tilsetter det kalde
vannet. Rør rundt ved riktig temp (20 grader) og tilsett gjæret


Flasking
500g Maltodekstrin
500g laktose
6g sukker pr liter
 
Ja. Ble god den.

Følte d var vel mye citrus i den, men ellers god :)

Ville ha den litt søtere, så blandet i litt sukkerlake ved servering, og det fungerte knall.
 
Hei, jeg har en lignende oppskrift som står til gjæring men uten rosiner og krydder og med 2kg ingefær kontra dine 1.2 samt at honningen ble med fra start (vet ikke hva dette evt. vil føre til av smaksendring kontra det å tilsette honningen senere).

Hvor lenge lot du den stå til gjæring og hva ble FG?

Har hatt problemer med å holde jevn temperatur så det har variert fra 24 grader under stormgjæring til 19.2 grader når jeg sjekket i morrest, kan det skape trøbbel for WLP715 eller tåler den litt temperatursvingninger?

 
Tilbake
Topp