1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Melis for sukker?

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av HenningPP, 29 Apr 2015.

  1. HenningPP

    HenningPP
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Jeg brygger en belgisk blonde og oppdaget nettopp at jeg er litt i manko på sukker. Ifølge oppskriften skal jeg tilsette litt i overkant av en kilo sukker, men jeg har bare ca 500g. En rask søk gjennom skap og skuffer avdkker imidlertid en nesten full pakke med melis.

    Så da er spørsmålet: Kan jeg bruke melis istedenfor/i tillegg til sukker?
     
  2. Håvard Skjevling

    Håvard Skjevling
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kongsberg
    Det kan du nok, men du må vite hvor mye "sukker det er" i melisen. Mer enn det kan jeg ikke hjelpe med.
    Har du ikke naboer?
     
    Stig Aa. liker dette.
  3. Noget Undergjæret

    Noget Undergjæret
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Reondhjem
  4. cjohansen

    cjohansen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppegård
    Jeg ville ikke gjort det. Du kan jo bare tilsette resterende sukker som sukkerlake etter ca 3 dager (når stormgjæringen gir seg). Kok opp, kjøl ned til gjæringstemp og hell oppi.
     
    Ole Mørkved liker dette.
  5. HenningPP

    HenningPP
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Tusen takk for innspill og råd. Ble til at jeg lot være. Med litt restesukker av ulik kulør ble det til at jeg likevel traff OG spot on.
     
  6. TorfinnS

    TorfinnS
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Båtsfjord
    Det er 1-2 prosent potetmel som antiklumpemiddel i melis. Resten er finmalt sukker.
     

Del denne siden