Meskepose vs silkar m.m

Brygget to x 25 liter kølch/ale type øl. Den ene hadde jeg en halv pakke store havregryn i og brukte kurv/sil å meske i. Den andre hadde jeg meskepose på. OG ble lik, men FG forskjellig. Den uten havre fikk høyere prosent alkohol. (Har hatt stor succe på å tilsette havregryn til spa og ipa for skum og fylde) er det noen som har en teori om hvorfor FG ble forskjellig men Og lik. Mesketemp? Fikk også bedre utnyttelse av annet brygg hvor jeg brukte meskepose. Er meskepose egentlig bedre enn sil/kurv å meske/skylle i?
 
Mesketempratur og antall gjærceller kan vel være en årsak. Kanskje du ristet inn mere oksygen i det ene karet??
 
Hvilke forskjeller var det på FG, hva var OG og mesketemperatur? Har ingen erfaring med biab, men ser for meg at det kan bli større temperaturvariasjoner i et biaboppsett avhengig av hvordan du kontrollerer temperaturen under meskingen.
 
Brygget to x 25 liter kølch/ale type øl. Den ene hadde jeg en halv pakke store havregryn i og brukte kurv/sil å meske i. Den andre hadde jeg meskepose på. OG ble lik, men FG forskjellig. Den uten havre fikk høyere prosent alkohol. (Har hatt stor succe på å tilsette havregryn til spa og ipa for skum og fylde) er det noen som har en teori om hvorfor FG ble forskjellig men Og lik. Mesketemp? Fikk også bedre utnyttelse av annet brygg hvor jeg brukte meskepose. Er meskepose egentlig bedre enn sil/kurv å meske/skylle i?

Vørter på ulike oppskrifter, men med samme OG, har ikke nødvendigvis samme sammensetning av sukkerartene. Gitt at du gjæret dem på nøyaktig samme måten, må forklaringen på ulik FG være at du har en mindre gjærebar vørter i den ene. Dette kan ikke ha noe som helst å gjøre med meskepose eller silbunn.
 
Vørter på ulike oppskrifter, men med samme OG, har ikke nødvendigvis samme sammensetning av sukkerartene. Gitt at du gjæret dem på nøyaktig samme måten, må forklaringen på ulik FG være at du har en mindre gjærebar vørter i den ene. Dette kan ikke ha noe som helst å gjøre med meskepose eller silbunn.
Tror pinadø dysleksien er i utvikling; så ikke at det var snakk om ulike oppskrifter :)
 
Tilbake
Topp