Mesketemp?

nkb

 
Hei. Da er første brygg igang :) Har følgt bruksanvisning,temp til 75 grader og så hatt i malten. Ser ut som tempen holder seg "for" bra...slik at jeg tror en kan ha i malten ved 70grader og stille temp på 65grader og ikke 70 grader??
 
temp i bunn ble 76grader i topp ca 73grader i følge måler som var med...mesket i ca 1 time ,nå er temp på 67grader :) element har ennå ikke slått inn etter det var oppnådd høy nok temp
 
jøss, det er bra :) for bra som du sier, var det med isolering på eller uten ? og sirkulerte du hele tiden ?
 
uten isolering,sirkulerte ca halve mesketiden. Elementet slo ikke inn på 90min mesking..holdt seg ov 66grader. Men nå er det full kok...koker for mye på 2kw? redd det koker over så har slått ned til 5oow og da synes jeg det koker litt for lite men mulig det vil funke :) Må prøve og lære denne etterhvert sikkert ;) virker bra!!
 
Jeg og opplevde at den holdt tempen for bra, så jeg satt den på 70 før jeg hadde i malt, og deretter ned på 65 med 500w på. Temp var da ca 67. Etter en time slo termostaten inn, da var temp nede på 64. Isolerer med liggeunderlag.
Jeg skylte samtidig som jeg hevet meskekaret. Kokte med 2000w i 60min uten overkok, måtte bare røre litt i skummet i starten. Til gjengjeld måtte jeg bruke hevert etter kjøling da det lå trub til over krana.. Imperial IPA:)
 
  • Like
Reaksjoner: nkb
Jeg og opplevde at den holdt tempen for bra, så jeg satt den på 70 før jeg hadde i malt, og deretter ned på 65 med 500w på. Temp var da ca 67. Etter en time slo termostaten inn, da var temp nede på 64. Isolerer med liggeunderlag.
Jeg skylte samtidig som jeg hevet meskekaret. Kokte med 2000w i 60min uten overkok, måtte bare røre litt i skummet i starten. Til gjengjeld måtte jeg bruke hevert etter kjøling da det lå trub til over krana.. Imperial IPA:)
Bra! Jeg brukte maltrøret som humlesil ...mulig det har lettere for og koke over når den står i kjelen ?? Neste skal prøves uten maltrøret.
 
Jeg er i gang med tredje brygg på denne nå, med varierende erfaring.. Første gikk veldig bra, traff est. OG. Mesket da i 60 min med 2,5 liter vann per kg malt. Igår brygget jeg en belgisk trippel fra ølbrygging.no, est OG 1,085. Jeg mesket da med 21 liter vann(15cm under kant som beskrevet i bruksanvisning) i 90 min, sirkulerte under store deler av tiden, og skylte med 12 liter vann(78 grader). Post boil OG ble 1,070... Og ja, jeg tilsatte 1,5kg sukker under koking. Satt igjen med 23 liter i gjæringsdunken.. Settet er beregnet på 25 liter.

Idag prøver jeg en Bayer, est OG 1,060-65. Bruker 21 liter vann, men tenker å sirkulere i 60 min etter mesking før jeg skyller, håper på bedre resultat idag.

Utover det dropper jeg sila på kranen da jeg måtte bruke hevert på de to forrige bryggene,tetta seg etter bunnfelling.
Kommer tilbake med resultat.

Forslag til forbedringer, evt andre erfaringer?
 
Jeg er i gang med tredje brygg på denne nå, med varierende erfaring.. Første gikk veldig bra, traff est. OG. Mesket da i 60 min med 2,5 liter vann per kg malt. Igår brygget jeg en belgisk trippel fra ølbrygging.no, est OG 1,085. Jeg mesket da med 21 liter vann(15cm under kant som beskrevet i bruksanvisning) i 90 min, sirkulerte under store deler av tiden, og skylte med 12 liter vann(78 grader). Post boil OG ble 1,070... Og ja, jeg tilsatte 1,5kg sukker under koking. Satt igjen med 23 liter i gjæringsdunken.. Settet er beregnet på 25 liter.

Idag prøver jeg en Bayer, est OG 1,060-65. Bruker 21 liter vann, men tenker å sirkulere i 60 min etter mesking før jeg skyller, håper på bedre resultat idag.

Utover det dropper jeg sila på kranen da jeg måtte bruke hevert på de to forrige bryggene,tetta seg etter bunnfelling.
Kommer tilbake med resultat.

Forslag til forbedringer, evt andre erfaringer?
Bruker du maltrøret som humlesil?? Skulle ikke bli så mye bunnfelling da? Jeg har kun kjørt en runde på Bratbergen og det jeg hadde litt problem med var kokinga...kokte for mye
 
Bruker du maltrøret som humlesil?? Skulle ikke bli så mye bunnfelling da? Jeg har kun kjørt en runde på Bratbergen og det jeg hadde litt problem med var kokinga...kokte for mye
Jeg har ikke brukt maltrøret som humlesil, tenkte det kun var ved bruk av humleblomst, jeg har kun brukt pellets så langt. Mulig det ville hjulpet, men hvordan blir det da med plass til væske i gryta under koking, maltrøret må jo ta litt plass..

Bayeren så lenge ut til å bli som den skulle, etter å ha skyllt med 10 liter vann hadde jeg en OG på 1,068, hvilket er mer enn anslått. Skylte derfor med 2 liter vann til, og tilsatte det som rant av maltrøret etter skylling(ca 1 liter). Endte opp med OG 1,056... Tror det har med at jeg tilsatte de tre ekstra literne med vann.
Skyllte i nesten en time etter mesking, med temp på 80C, skyllte deretter med varmt vann.

Merker at det tar noen brygg før en kjenner apparatet skikkelig... Etter tre batcher føler jeg ihvertfall at det hjelper, satser på å være på merket iløpet av de neste to batcher, men tar en liten pause nå:)
 
  • Like
Reaksjoner: nkb
Jeg har ikke brukt maltrøret som humlesil, tenkte det kun var ved bruk av humleblomst, jeg har kun brukt pellets så langt. Mulig det ville hjulpet, men hvordan blir det da med plass til væske i gryta under koking, maltrøret må jo ta litt plass..

Bayeren så lenge ut til å bli som den skulle, etter å ha skyllt med 10 liter vann hadde jeg en OG på 1,068, hvilket er mer enn anslått. Skylte derfor med 2 liter vann til, og tilsatte det som rant av maltrøret etter skylling(ca 1 liter). Endte opp med OG 1,056... Tror det har med at jeg tilsatte de tre ekstra literne med vann.
Skyllte i nesten en time etter mesking, med temp på 80C, skyllte deretter med varmt vann.

Merker at det tar noen brygg før en kjenner apparatet skikkelig... Etter tre batcher føler jeg ihvertfall at det hjelper, satser på å være på merket iløpet av de neste to batcher, men tar en liten pause nå:)
Mener du at du resirkulerte I en time etter mesking med temp på 80 grader (for å få opp temp i meskekaret) og så skylte med vann?
 
Mener du at du resirkulerte I en time etter mesking med temp på 80 grader (for å få opp temp i meskekaret) og så skylte med vann?
Ja, først kun fordi jeg fikk tipset av en bryggekompis, men skjønner i etterkant at poenget er at sukkeret blir mer tyntflytende og derfor lettere å få ut av mesken når en har temp på 75-80 grader..
 
temp i bunn ble 76grader i topp ca 73grader i følge måler som var med...mesket i ca 1 time ,nå er temp på 67grader :) element har ennå ikke slått inn etter det var oppnådd høy nok temp
Hei, skal kjøre første brygg på Bratberg 2 snart, skal meske på 66 grader. Noen erfaring med om det er ok bruke 65 grader da? Virker ikke som det er mulig å stille inn 1 og 1 grad?
 
På min så er det nok å stille på 70 grader,slå av hele greia :) ha i malten og mesk ;) den holder seg på den riktige varmen nesten hele mesketiden
 
Hei, skal kjøre første brygg på Bratberg 2 snart, skal meske på 66 grader. Noen erfaring med om det er ok bruke 65 grader da? Virker ikke som det er mulig å stille inn 1 og 1 grad?

Hvis du stiller bratsbergen på 65 grader har du ikke 65 grader i mesken. Kanskje så lite som 61, selv om du sirkulerer med pumpe. Sett den på 70 og mål temperaturen i vørteren. så kan du justere på termostaten hvis det skulle bli for høyt.

mvh
bårdd
 
Hvis du stiller bratsbergen på 65 grader har du ikke 65 grader i mesken. Kanskje så lite som 61, selv om du sirkulerer med pumpe. Sett den på 70 og mål temperaturen i vørteren. så kan du justere på termostaten hvis det skulle bli for høyt.

mvh
bårdd
Takk for svar, dumt spørsmål kanskje, men hvordan justeres termostaten? Leser og trykker men finner ikke ut av det....
 
Hallo :) den kan stilles på 5 og 5 grader...men hvis du skal stille den på feks 70grader trykk til det står 70 og hold inne set knappen 2-3 sek da slår termostat ut på 70 ...trur eg
 
Du justerer den opp og ned med + og - på venstre side. Trykk inn set-knappen ned til høyre for valgt temperatur.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
 
Tilbake
Topp