Hei, skal prøve meg på BiAB, og har lest meg opp litt i bøkene Brygg ditt eget Øl, og Ølbrygging fra hånd til munn.
I oppskriftene fra "Brygg ditt eget øl" står det oppgitt antall liter med mæskevann. og da regner jeg med at resten må varmes opp utenom og skylle mæsken med? Mens i "Ølbrygging fra hånd til munn" står det kun sluttvolum. Hva anbefales, bør jeg skylle med varmt vann, eller går det greit å mæske med alt vannet, uten å skylle etterpå?
Ingen av oppskriftene jeg leser i disse bøkene skriver noe om gjærstarter, kan jeg bare tilsette den gjæren som står oppgitt, eller bør jeg lage en gjærstarter først?
Hvordan bør jeg tilsette oksygen til vørteren før jeg tilsetter gjær,hva er letteste måte å gjøre dette på?
I såfall, hvor lenge må denne stå, og hvor ofte må den røres i, må jeg få laget meg en magnetrører jo før jo heller?
I oppskriftene fra "Brygg ditt eget øl" står det oppgitt antall liter med mæskevann. og da regner jeg med at resten må varmes opp utenom og skylle mæsken med? Mens i "Ølbrygging fra hånd til munn" står det kun sluttvolum. Hva anbefales, bør jeg skylle med varmt vann, eller går det greit å mæske med alt vannet, uten å skylle etterpå?
Ingen av oppskriftene jeg leser i disse bøkene skriver noe om gjærstarter, kan jeg bare tilsette den gjæren som står oppgitt, eller bør jeg lage en gjærstarter først?
Hvordan bør jeg tilsette oksygen til vørteren før jeg tilsetter gjær,hva er letteste måte å gjøre dette på?
I såfall, hvor lenge må denne stå, og hvor ofte må den røres i, må jeg få laget meg en magnetrører jo før jo heller?