Min beste 1318 oppskrift (London Ale #3)

Johnemann

Norbrygg-medlem
Liker gjæren godt. Har en liten "stamme" stående. Hva er din beste oppskrift på 1318 gjær ??
Ta med alt...
 

SvErD

Norbrygg-medlem
Kanskje nevnt det for deg før..... ein av mine favorittgjær :)

Prøv den i Gahr sin Mild oppskrift, men øk mesketemp 2-3 grader
Veldig god i IPA, tenk Vestkyst
Flere gode Brown Ale og Porters og min egen Drageblod imperial stout
 
Ikke helt det samme, men jeg har årsgammel byggvin som er brygget med S-04 (som jeg tror er hakket mer fruktig) som jeg synes er blitt knallbra - mye pga. typiske London-estere som går godt sammen med skikkelig tungt maltpreg.
 

Johnemann

Norbrygg-medlem
Ikke helt det samme, men jeg har årsgammel byggvin som er brygget med S-04 (som jeg tror er hakket mer fruktig) som jeg synes er blitt knallbra - mye pga. typiske London-estere som går godt sammen med skikkelig tungt maltpreg.

-noe du har oppskrift / hint på ?
 
Her. Humla er litt tilfeldig hva jeg hadde igjen. Poenget her er relativt høy bitterhet. ABV'en er helt i grenseland på hva S-04 greier å gjære så hvis du skal flaske så må du tilsette mer gjær under flasking. Aroma-humlen var jo bare tull så den kan du se bortifra. Bruk en ordentlig bitterhumle og ikke vær redd for å dra på med ordentlig bitterhet.

Oppskriften er for Speidel. Derav 3kg DME. Erstatt med 4,5kg pale eller Maris Otter om du greier å meske såpass mye. Husk at gjæringen er intens og du trenger blow-off.

Bør jo lagres et års tid omtrent. Gjerne to. :)

Recipe: Good night biscuits
Brewer: Per Buer
Asst Brewer:
Style: American Barleywine
TYPE: Partial Mash
Taste: (30.0)

Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 28.42 l
Post Boil Volume: 23.92 l
Batch Size (fermenter): 21.00 l
Bottling Volume: 20.00 l
Estimated OG: 1.111 SG
Estimated Color: 51.8 EBC
Estimated IBU: 85.2 IBUs
Brewhouse Efficiency: 70.00 %
Est Mash Efficiency: 83.4 %
Boil Time: 60 Minutes

Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
3.00 kg Pale Malt, Maris Otter (5.9 EBC) Grain 1 35.3 %
1.50 kg Melanoiden Malt (39.4 EBC) Grain 2 17.6 %
0.50 kg Carared (39.4 EBC) Grain 3 5.9 %
3.00 kg Light Dry Extract (15.8 EBC) Dry Extract 4 35.3 %
60.00 g Amarillo Gold [8.50 %] - Boil 60.0 min Hop 5 41.3 IBUs
35.00 g Citra [12.00 %] - Boil 60.0 min Hop 6 34.0 IBUs
0.50 Items Whirlfloc Tablet (Boil 15.0 mins) Fining 7 -
40.00 g Amarillo Gold [8.50 %] - Boil 10.0 min Hop 8 10.0 IBUs
1.0 pkg SafAle English Ale (DCL/Fermentis #S-04) Yeast 9 -
0.50 kg Candi Sugar, Dark (425.0 EBC) Sugar 10 5.9 %


Mash Schedule: Braumeister 4 step full body 73% efficiency
Total Grain Weight: 8.50 kg
----------------------------
Name Description Step Temperature Step Time
add malt pipe Add 22.72 l of water and heat to 40.0 C 40.0 C 0 min
Protein Mode Heat to 52.0 C over 5 min 52.0 C 20 min
Maltose mode Heat to 63.0 C over 5 min 63.0 C 20 min
Saccharification 1 Heat to 73.0 C over 5 min 73.0 C 35 min
Mash Out Heat to 78.0 C over 5 min 78.0 C 20 min

Sparge: Fly sparge with 10.70 l water at 78.0 C
Notes:
------


Created with BeerSmith 2 - http://www.beersmith.com
-------------------------------------------------------------------------------------
 
Sist redigert:
Topp