Min foreløpige line-up

Gard

 
590aef69-db4a-abf0.jpg
 
Fé: Belgisk Wit (ekstraktsett fra Bryggselv) - tilsatt ekstra sitrusskall.
Urr: Belgisk Wit (samme sett) - tilsatt gulrot og EKG-humle.
Thurs: American Brown Ale (oppskrift fra Extreme Brewing). Ble sterkere enn beregnet og minner om Chimay Bleue.
Áss: Tysk Hefe-Weissbier med hagtorn (egenkomponert oppskrift). Ikke smakt ennå.
Reid: Engelsk Best Bitter med aprikos og rosin (egenkomponert oppskrift). Ikke smakt ennå.
 
Gard skrev:
Fé: Belgisk Wit (ekstraktsett fra Bryggselv) - tilsatt ekstra sitrusskall.
Urr: Belgisk Wit (samme sett) - tilsatt gulrot og EKG-humle.
Thurs: American Brown Ale (oppskrift fra Extreme Brewing). Ble sterkere enn beregnet og minner om Chimay Bleue.
Áss: Tysk Hefe-Weissbier med hagtorn (egenkomponert oppskrift). Ikke smakt ennå.
Reid: Engelsk Best Bitter med aprikos og rosin (egenkomponert oppskrift). Ikke smakt ennå.

Flotte etiketter! Hva betyr forresten betegnelsen på de ulikebryggene. Ser ut som keltisk eller noe slikt.
 
Takk. Godt med en far som har sans for grafisk formgiving.

Navnene er navnene på runene fra den eldre futharken.
 
Har du bare plukket runer, eller har det en dypere betydning? Ser forresten veldig pent ut!

Sent from my HTC Desire using Tapatalk 2
 
Årets første sett; en belgisk trio bestående av en enkel, trippel og kvadruppel gjæret på trappistgjær fra forrige brygg.
Gøy prosjekt! Enkel gjæret én uke på Wyeast Trappist High Gravity, stukket om og pitchet trippel rett på gjærkaka fra enkel, samme prosedyre for kvadruppel, pitchet på gjærkake fra trippel. Artig artig!
ynasemaz.jpg
 
Ikke den morsomste delen av jobben, men det visuelle inntrykket gjør det verdt det...
 
Gard skrev:
Ikke den morsomste delen av jobben, men det visuelle inntrykket gjør det verdt det...

Helt klart!  ;D

Vakker og artig utførelse du har der. Imponerende! Men kan anbefale 0,75 flasker. Da blir liksom både flasking og ettekettmekking en langt mer overkommelig affære.

Kunne du utdypet denne oppskriften og fremgangsmåten litt? Hørtes ut som et veldig artig prosjekt :)


Mvh Martin
 
Utdyping:
#019 - elgr - enkel

Style: Belgian Blond Ale
Type: All Grain Calories: 173
Rating: 0.0 Boil Size: 25.46 L
IBU's: 22.60 Batch Size: 21.00 L
Color:  21.3 EBC  Boil Time: 90 minutes
Preboil OG: 1.048
Estimated Actual
Brew Date: - 05/01/2013
OG: 1.053 1.053
FG: 1.012 1.009
ABV: 5.37 % 5.76 %
Efficiency: 60 % 59 %
Serve Date: 02/02/2013 (null)

Fermentation Steps
Name         Days / Temp         Estimated Actual
Primary         8 days @ 21.1°C 05/01/2013 05/01/2013
Secondary 6 days @ 22.2°C 13/01/2013 13/01/2013
Bottle/Keg 14 days @ 23.3°C 19/01/2013 19/01/2013

Grains & Adjuncts
Amount Percentage Name Time Gravity
4.00 kg 63.29 %         Pilsner Malt - svensk - Viking Malt 60 mins 1.037
320.00 g 5.06 %         Sugar, Table (Sucrose) 20 mins 1.046
1.00 kg 15.82 %         Enzym-malt - Viking Malt 60 mins 1.036
1.00 kg 15.82 %         Caramel/Crystal Malt - 30L/100EBC - Viking Malt 60 mins 1.035

Hops
Amount IBU's Name Time AA %
15.00 g 7.96 Styrian Goldings 40 mins 5.40
10.00 g 1.21 Styrian Goldings 5 mins 5.40
20.00 g 11.20 Goldings, East Kent 60 mins 5.00
20.00 g 2.23 Goldings, East Kent 5 mins 5.00

Yeasts
Amount Name Laboratory / ID
1.0 pkg Trappist High Gravity Wyeast Labs 3787

Additions
Amount Name Time Stage
5.00 g Irish Moss 15 mins Boil
1.00 tsp Yeast Nutrient 15 mins Boil


#020 - elgr^3 - belgisk trippel

Style: Belgian Tripel
Type: All Grain Calories: 263
Rating: 0.0 Boil Size: 25.86 L
IBU's: 28.71 Batch Size: 21.00 L
Color:  13.8 EBC  Boil Time: 90 minutes
Preboil OG: 1.069
Estimated         Actual
Brew Date: - 13/01/2013
OG: 1.081         1.075
FG: 1.018         1.009
ABV: 8.25 % 8.65 %
Efficiency: 70 % 63 %
Serve Date: 10/02/2013 (null)

Fermentation Steps
Name         Days / Temp         Estimated Actual
Primary         6 days @ 20.0°C 13/01/2013 13/01/2013
Secondary 8 days @ 22.2°C 19/01/2013 -
Bottle/Keg 14 days @ 20.0°C 27/01/2013 -

Grains & Adjuncts
Amount Percentage Name Time Gravity
1.00 kg 13.33 % Sugar, Table (Sucrose) 20 mins 1.046
500.00 g 6.67 % Havre - flaket 60 mins 1.037
500.00 g 6.67 % Wheat, Torrified 60 mins 1.036
5.00 kg 66.67 % Pilsner Malt - svensk - Viking Malt 60 mins 1.037
500.00 g 6.67 % Biscuit Malt 60 mins 1.036

Hops
Amount IBU's Name Time AA %
40.00 g 20.02 Styrian Goldings 60 mins 5.40
35.00 g 8.69 Styrian Goldings 15 mins 5.40

Yeasts
Pitchet på gjærkaka fra elgr etter at denne var overført til sekundærgjæringskar.

Additions
Amount Name Time Stage
40.00 g Rosiner 30 mins Boil
2.00 tsp Yeast Nutrient 15 mins Boil
5.00 g Irish Moss 15 mins Boil


#021 - elgr^4 - belgisk kvadruppel

Style: Belgian Dark Strong Ale
Type: All Grain Calories: 257
Rating: 0.0 Boil Size: 27.54 L
IBU's: 27.94 Batch Size: 23.00 L
Color:  80.6 EBC  Boil Time: 90 minutes
Preboil OG: 1.072
Estimated         Actual
Brew Date: - 19/01/2013
OG: 1.079         1.076
FG: 1.017.              1.008
ABV: 8.12 % 8.91 %
Efficiency: 60 % 57 %
Serve Date: 10/03/2013 (null)

Fermentation Steps
Name         Days / Temp         Estimated Actual
Primary         8 days @ 20.0°C 19/01/2013 19/01/2013
Secondary 14 days @ 22.2°C 27/01/2013 -
Bottle/Keg 28 days @ 23.3°C 10/02/2013 -

Grains & Adjuncts
Amount Percentage Name Time Gravity
7.00 kg 70.00 % Pilsner Malt - svensk - Viking Malt 60 mins 1.037
500.00 g 5.00 % Kandis - mørk 60 mins 1.036
500.00 g 5.00 % Biscuit Malt 60 mins 1.036
1.00 kg 10.00 % Special B Malt 60 mins 1.030
500.00 g 5.00 % Wheat, Torrified 60 mins 1.036
500.00 g 5.00 % Sugar, Table (Sucrose) 60 mins 1.046

Hops
Amount IBU's Name Time AA %
25.00 g 11.16 Styrian Goldings 60 mins 5.40
20.00 g 6.86 Styrian Goldings 30 mins 5.40
20.00 g 5.08 Hallertauer Mittelfrueh 30 mins 4.00
20.00 g 1.32 Hallertauer Mittelfrueh 5 mins 4.00
5.00 g 3.51 Northern Brewer 60 mins 8.50

Yeasts
Pitchet på gjærkaka fra elgr^3 etter at elgr var flasket og elgr^3 var stukket om til sekundærgjæringskar. Tilsatt dress fra belgiske juleøl under gjæring. Pitchet ved 30 grader for å få mest mulig smak ut av gjæren.

Additions
Amount Name Time Stage
5.00 g Koriander - frø 05 mins Boil
To nellikspiker og en klype hemmelig krydder sammen med korianderfrøene.
 
Tilbake
Topp