Min første ABA. Kommentarer tas i mot med stor takk...

TomS

 
Hei sveis.
Tenkte å brygge en ABA til helgen, og i den forbindelse har jeg prøvd å lage en oppskrift på BeerSmith2 på tableten, for så å overføre den til BeerCalc. Har lest litt rundt om kring, og ser at det er mange som bruker Aromatic Malt, og noen som bruker Amber. Selv valgte jeg Amber av den grunn at jeg ikke tror min lokale bestyrer besitter Aromatic :).

Tar gjerne i mot kommentarer og tips om forbedringer... Min første tanke var å bruke mer Pale Malt for å få opp ABV...

Arnadal brunStyle: Amerikansk Brown Ale Brewer: Tom Smedsrud
Statistics
Volume: 25 liters
Boil Volume: 30 liters
OG: 1053
BG: 1044
FG:
Alcohol: 5.2 % by vol.
Colour: 46 EBC (Dark brown)
Bitterness: 40 IBU
BU/GU: 0.75
Fermentables
Maris Otter Pale Malt5EBC5000g
Amber Malt69EBC300g
Cara Crystal 120 EBC120EBC300g
Chocolate Malt800EBC300g
Mash schedule: 66 degrees for 90 minutes
Hops
Amarillo 8.8%alpha30g60minutes
Centennial 10.9%alpha20g15minutes
Centennial 10.9%alpha20g5minutes
Centennial 10.9%alpha30gdryhopped
Fermentation
Yeast: Safale US-05
Fermented at 18 degrees C for 14 days.
Fermented at 20 degrees C for 14 days.
Lagered at 4 degrees C for 14 days.
 
Er vel i overkant lang gjæringstid du har lagt inn. Gjør ingen skade med 4 uker på dunk ('glømmer' til stadighet mine egne brygg på gjæringsdunken), men du kan nok flaske/fate etter 14 dager med den gjæren.
 
Takk. Ser det kommer litt feil ut. Mente først 14 dager lagring på dunke, før 14 dager på flaske (karbonering). Bruker ikke å omstikke til nytt fat...

Kommentarer til oppskriften - eller er det "løp og kjøp?"
 
Tilbake
Topp