Min første Brown ale

magne1972

Moderator
Tappet over denne i dag, og etter smak og farge å dømme alerede, så skal flere kjente bryggerier passe seg  8)
Kommer tilbake med oppsumering når den er ferdig, jeg pleier å smake på ferdig gjæret før karbonering, og dette er uten tvil
en vinner her foreløpig!





Brewsheet: brownale1
Engelsk brown ale


Type: All Grain
Date: 02.09.2010
Batch Size: 28,50 L
Brewer: Magne Høiberg
Boil Size: 30,00 L Asst Brewer: Kjell Ove Høiberg
Boil Time: 60 min  Equipment: Mitt Bryggeri  
Taste Rating(out of 50): 0  Brewhouse Efficiency: 93,00
Taste Notes:  





Prepare for Brewing

 Prepare Yeast Starter


 Clean and Prepare Brewing Equipment
 Prepare 35,41 L Water for Brewing




Mash or Steep Grains

 Ingredients for Mashing Amount Item Type % or IBU
3,50 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 67,31 %
0,50 kg Carared (40,0 EBC) Grain 9,62 %
0,50 kg Pilsner (2 Row) Bel (3,9 EBC) Grain 9,62 %
0,40 kg Oats, Flaked (2,0 EBC) Grain 7,69 %
0,30 kg Roasted Barley (1150,0 EBC) Grain 5,77 %


 Single Infusion, Light Body, Batch Sparge Step Time Name Description Step Temp
75 min Mash In Add 15,60 L of water at 71,1 C 65,6 C

 Drain Mash Tun
Batch Sparge Round 1: Sparge with 9,65 L of 75,6 C water
Batch Sparge Round 2: Sparge with 9,65 L of 75,6 C water




Boil Wort

 Add water to achieve boil volume of 30,00 L

 Estimated pre-boil gravity is 1,051

 Boil Ingredients Boil Amount Item Type
60 min 30,00 gm Pearle [8,00 %] (60 min) Hops


 



Cool and Prepare Fermentation

 Cool wort to fermentation temperature

 Transfer wort to fermenter
 Add water to achieve final volume of 28,50 L
 Ingredients for Fermentation

 Measure Actual Original Gravity :1,052     (Target: 1,052 SG)
 Measure Actual Batch Volume :28,5     (Target: 28,50 L)



Fermentation

 02.09.2010 - Primary fermentation (14 days at 15,5 C)

 N/A - Secondary fermentation (0 days at 20,0 C)  
 N/A - Tertiary Fermentation (0 days at 20,0 C)
 Prepare for Bottling/Kegging  
 Measure Final Gravity: 1,012  (Estimate: 1,014 SG)
 16.09.2010 - Bottle beer at 17,0 C with 177,9 gm of corn sugar.
 Age beer for 14,0 days at 18,0 C
 01.10.2010 - Drink and enjoy!



Notes


Created with BeerSmith
 
Huub skrev:
hm, skal vi snart bytte noen flasker? :biersmile:


:eek:har du 93% utbytte?

utrolig! men mesketiden var 90 min ikke 75 som det stod der. før lå jeg på 75-80, så jeg vet ikke hva jeg gjør feil/riktig??? ;-)
 
Tilbake
Topp