Min første IPA

Sam

 
Skal brygge første IPA til uke med min Beerbrew 30, tenkte bare høre hva dere syns om den blir god eller ikke:


82% Pale Malt, Maris Otter
12% Munich Malt
6% Caramel/Crystal Malt


40,00 g Amarillo Gold - 60,0 min
25,00 g Goldings, East Kent - 45,0 min
25,00 g Goldings, East Kent - 30,0 min
25,00 g Goldings, East Kent - 15,0 min
25,00 g Goldings, East Kent - 0,0 min
30,00 g Amarillo Gold - (Tørrhumle )

1,0 pkg Burton Ale (White Labs #WLP023)
 
Litt lite detaljert men det ser bra ut dette, du bør lage en gjærstarter hvis du bare har en pakke gjær, bruk mr. Malty til å beregne starterstørrelse.
 
prøver å få den inn i Beersmith, det jeg ikke får til i hodet er hvor det kan si at man skal bruke nesten 40L med vann, eller er det bare meg som er trøtt i hode? :)

English IPA
Type: All Grain Date: 09.04.2012
Batch Size (fermenter): 25,00
Boil Size: 32,00 l
Boil Time: 60 min
Equipment: Beer Brew 30
End of Boil Volume 28,80
Brewhouse Efficiency: 72,00 %
Final Bottling Volume: 23,00
Est Mash Efficiency 80,6 %
Fermentation: Lager, Single Stage
Taste Rating(out of 50): 30,0


Ingredients

Amt         Name                                 Type # %/IBU
6,97 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC)         Grain 1 82,0 %
1,02 kg Munich Malt (17,7 EBC)                   Grain 2 12,0 %
0,51 kg Caramel/Crystal Malt -120L (236,4 EBC) Grain 3 6,0 %
40,00 g Amarillo Gold [8,50 %] - Boil 60,0 min     Hop 4 26,3 IBUs
25,00 g Goldings, East Kent [5,00 %] - Boil 45,0 min Hop 5 8,9 IBUs
25,00 g Goldings, East Kent [5,00 %] - Boil 30,0 min Hop 6 7,4 IBUs
25,00 g Goldings, East Kent [5,00 %] - Boil 15,0 min Hop 7 4,8 IBUs
25,00 g Goldings, East Kent [5,00 %] - Boil 0,0 min Hop 8 0,0 IBUs
1,0 pkg Burton Ale (White Labs #WLP023) [35,49 ml] Yeast 9 -
30,00 g Amarillo Gold [8,50 %] - Dry Hop 14,0 Days Hop 10 0,0 IBUs


Beer Profile

Est Original Gravity: 1,077 SG Measured Original Gravity: 1,046 SG
Est Final Gravity: 1,017 SG Measured Final Gravity: 1,010 SG
Estimated Alcohol by Vol: 7,9 % Actual Alcohol by Vol: 4,7 %
Bitterness: 47,5 IBUs Calories: 427,1 kcal/l
Est Color: 28,3 EBC
Mash Profile

Mash Name: Single Infusion, Light Body, No Mash Out
Total Grain Weight: 8,50 kg
Sparge Water: 18,34 l
Grain Temperature: 22,2 C
Sparge Temperature: 75,6 C
Tun Temperature: 22,2 C
Adjust Temp for Equipment: TRUE Mash PH: 5,20

Mash Steps
Name Description Step Temperature Step Time
Mash In Add 22,17 l of water at 72,9 C 65,6 C 75 min

Sparge Step: Fly sparge with 18,34 l water at 75,6 C

Mash Notes: Simple single infusion mash for use with most modern well modified grains (about 95% of the time).
 
Hei
Det første jeg biter meg merke i...er at du har kanskje i det meste laget med malt i BB30.

Ellers så suger malten til seg en del vann, så det er ikke utenkelig at du må totalt bruke 40 liter på brygget.
 
Jeg tror også det er litt i meste laget med 32 liter til kok i en bb30, med såpass høy OG trengs en del gjær, hvis du bare har et rør må du lage en stor starter.
 
det blir første oppskrift jeg lager :)

første 2 med BB30 var med "ferdig kit", men hva er maks kg den tar, mener jeg leste noen sted at det er 8-9kg men husker ikke hvor jeg leste...
 
gustaf08 skrev:
det blir første oppskrift jeg lager :)

første 2 med BB30 var med "ferdig kit", men hva er maks kg den tar, mener jeg leste noen sted at det er 8-9kg men husker ikke hvor jeg leste...

Jeg har hvert oppi 7kg malt og det mener jeg er max grensen.
 
Jeg bruker aldri mer enn 6,5 kg. Blir for mye røring i malten for å få sirkulasjon.
Når jeg lager sterkere øl, bruker jeg DME i koken. Da gjør du det mye enklere for deg selv.
Sjekk oppskriften på Humlehelvete, så ser du hvordan Fjeld gjør det.
 
Om du ikke bruker store mengder hvete, er 7,6 kg sånn ca maks. Da hadde jeg 1cm klaring på toppen av maltrøret. Det var elendig sirkulasjon i malten, og nesten umulig å røre i den uten at det rant malt i store mengder over i kokekaret. Vil også anbefale å kutte ned på maltmengden og erstatte med DME om du skal ha så høy OG. Et alternativ er å dobbeltmeske.

Å koke 32 liter går helt fint så lenge man passer veldig på ved hot break. Slå av BB30 når skummet nærmer seg å renne ut, slå på igjen etter noen sekunder. Dette må gjerne gjentas et par ganger før hot break er over og skummet legger seg.
 
tror jeg har fått den der jeg vil ha den, senkte total malt til 6.5kg og batch size ned til 20L for å få opp alcohol styrke. Beersmith sier da ca 7.7% abv.

Da er det bare en besøk på Bryggselv som gjelder ;)
 
Tilbake
Topp