1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
 2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
  Fjern notisen

Min første lager øl - - noen spørsmål oppstår

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av Frank-Andre, 11 Feb 2012.

 1. Frank-Andre

  Frank-Andre
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Svelvik
  Hei
  Nå står min første lager ( bohemian lager style) til gjæring i kjøleskap på ca 10-11 grader. Den har stått der nå nesten 14 dager, så kommer noen spørsmål.

  ølet skal jo lagres minimum 1 måned, men skal jeg tappe det over på flasker og karbonere før lagring eller skal jeg bare sette ned tempraturen og la ølet være i gjæringsbøtta?
   
 2. Gahr

  Gahr
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Før lagring bør ølet over på en eller annen helt lufttett beholder, det være seg flaske, fat eller Better Bottle, for å hindre oksidering under lagringen. Om du gjærer i plastbøtter, ville jeg i alle fall unngått disse under selve lagringen. Personlig lagrer jeg på Corneliusfat, men du kan godt gjøre det på flasker. Da er det nok best å sette ølet til karbonerig først (på en litt lav romtemperatur), og så lagre de ferdig karbonerte flaskene på ca. 0-2 °C etterpå.
   
 3. Yngve J

  Yngve J
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Du tapper det nå over på flasker og setter dem i romtemp i en ukes tid. Så setter du flaskene kaldt i en måneds tid for lagring.
   
 4. Frank-Andre

  Frank-Andre
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Svelvik
  Takk for gode og ikke minst raske svar. Har ikke corneliusfat enda, men nærmer meg raskt dette da jeg etter 9 brygg begynner å bli lei vasking og dessifisering av flasker :). Gammel kjøleskap står i garasjen som skal bygges om.
  Da blir det å sette den på flasker.
   
 5. thomashagen

  thomashagen
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Kongsberg
  Hva menes med litt lav romtemperatur? Under 20?

  Sent from my HTC Desire using Tapatalk
   
 6. Gahr

  Gahr
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Ja.
   

Del denne siden