Hei! Har ikke erfaring med det selv, men leste følgende om det av noen som har prøvd seg på å lage Rodenbach (som også bruker eik og gammel humle):
Prøv 12 g eikespon (altså ikke små stykker men spon/fliser) og 'stek' dem i ovnen i en time på 100°C, tett pakket i aluminiumsfolie slik at ingen luft kan nå til, slik får du ut aromaen raskere. Jeg regner med at det går fint med norsk eik.
Angående humle, som du riktignok ikke spør om, så skrev samme hjemmebryggeren at man trenger 'gammel' humle, siden lambic knapt nok har humlebitterhet. Han eldet humlen sin ved å putte det i en papirpose sammen med noen potetskall i et uviss antall dager, slik at atmosfæren i posen holdes fuktig. Dette kan medføre en noe muffens lukt så det er kanskje bedre å fukte humlen med en plantesprøyte sånn innimellom, og så er det noen som elder humle i ovnen. Uansett, siden ølet får lite restsukker så er det viktig å havne veldig lavt på IBU-skalaen. 14 EBC ble erfart som altfor bittert av han som prøvde seg.
Dersom du vil gjøre et forsøk på å lese originaltråden (om mulig med en online oversetter), så boltre ivei!
http://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php/topic,1687.0/all.html