1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Mugg i topp av gjæringsfat (cider)

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av Feddup, 17 Okt 2020.

  1. Feddup

    Feddup
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Jeg hadde to gjæringsfat med cider fra råepler. De hadde begge en øy som lignet en mugg-kake på overflaten. Lurer på om det faktisk er det og om brygget må kastes?

    Prosessen: råsaft på selvplukket epler ble pasteurisert på 80 C i 30 min i Speidel. Har gjæret i 3 uker på 15 C temperaturkontrollert. Var veldig nøye med rengjøring og har ikke slitt med dette på øl.

    Det luktet ikke særlig når jeg åpnet lokket. Men stakk godt i nesa når jeg luktet helt nedi fatet. Men det gjør vel alltid det?

    Første gang jeg lager cider på råsaft, så lurer på om det er normalt? Eller om jeg må kaste dette...
    [​IMG]
    [​IMG]


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  2. Amarillo

    Amarillo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppdal
    Det ligner på mugg ja, så jeg ville droppet dette.
     
    LarsUlv og Jo-Helge liker dette.
  3. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    Det er mugg

    Er nok dessverre ikke sikkert å drikke.
     
    Jo-Helge og Finn Berger liker dette.
  4. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Kjipt, men det der ville jeg helt ut. :(
     
    LarsUlv og Jo-Helge liker dette.
  5. Feddup

    Feddup
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Takk for tilbakemeldinger! Kjipt å hive ut, men da gjør jeg det


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  6. Jan Erik Johansen

    Jan Erik Johansen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Moss
    Bare et spørsmål til prosessen, tilsatte du ikke gjær? Da vinner muggen.
     
  7. Feddup

    Feddup
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Jo, brukte 2 poser Nottingham gjær i den ene og 3 poser i den andre som også hadde tilsatt dextrose.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  8. Amarillo

    Amarillo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppdal
    Det er mulig det må tilsettes noe næring for gjæren når en skal gjære fruktjuice?
    Det er i hvert fall sånn på mjød.

    I vørter har gjæren all den næring den trenger.
     
  9. YngveKL

    YngveKL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bør definitivt tømmes ut ja. Den muggen du ser, er bare toppen på "kransekaka" dessverre.
     

Del denne siden