1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Multebær i øl

En tråd i 'Råvarer' startet av ArmonSM, 28 Feb 2017.

  1. ArmonSM

    ArmonSM
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trondheim
    Hei,

    Jeg har litt multebær liggende i fryseren og lurer på å bruke noe eller alt dette i en øl.
    Er det noen her som har erfaring med dette?

    Ser for meg 2 muligheter. Det ene er å brygge en belgisk trippel og tilsette multebær i sekundærgjæringen
    Den andre er å lage en base med lys pilsnermalt med lite bitterhumle 10 - 15 % og en del aromahumle rundt 4 %
    Kan også tenkes at æ tilsetter havregryn i pilsbasen i et forsøk på å gjøre den litt kremaktig.

    Har også vurdert å lage saft av bæra for å slippe steinene, da får jeg også desinfisert multa før den tilsettes i gjæringskaret.

    Er disse alternativene ok eller finnes det andre interessante løsninger?
     
  2. ArmonSM

    ArmonSM
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trondheim
    Ser jeg skrev dette innlegget for en god stund siden. Har ikke kommet meg rundt til å brygge multeøllet enda. Men har bestemt meg for å gå for løsningen med pilsnermalt og 2 ulike humletyper. Har brygget et tilsvarende med ingefær og rips, men vurderer å droppe ingefæren i multeølla.
    Har heller planlagt å bruke vanilje, men er usikker på hvor mye og når. Tar gjerne imot tips.
    Alt 1. Tilsette vaniljen med multebærjuicen i sekundærgjæring
    Alt 2. Tilsette det i slutten av koketiden
    Alt 3. Kombinasjon av alt 1 og alt 2.

    Har ikke peiling på mengde, men ser av andre forum at æ har satsa lavt ved gå til innkjøp av kun 2 stenger.

    Sent fra min SM-G960F via Tapatalk
     
    Jørgen O liker dette.
  3. ArmonSM

    ArmonSM
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trondheim
    Satt batchen i går, gikk for alt. 3. Brukte Mittelfruh 4,6% som bitter humle og Citra 12,8% som aroma humle. Tilsatte også 6 vaniljestenger (24 gram) sammen med aromahumlen.
    Etter stormgjæring om ca 3 dager er planen å tilsette en multesirup med vanilje i. Er spent på hvordan dette blir. Vørteren smaker hvertfall bra. Ente med en OG på 1.068 så denne har potensiale.

    Sent fra min SM-G960F via Tapatalk
     
    Brede liker dette.
  4. ArmonSM

    ArmonSM
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trondheim
    Denne ble veldig god. Endte på 8%, ingen alkoholsmak og en behagelig rund ettersmak med hint av av multer og vanilje.
    Denne blir nok brygget flere ganger og kanskje med mer multer og vanilje neste gang.[​IMG]

    Sent fra min SM-G960F via Tapatalk
     
    JoW, Janea, dojonieu og 6 andre liker dette.

Del denne siden