Muntons Dark Extrakt

Per Arne

Norbrygg-medlem
Hei igjen.  :godtoel:

Har stående en 15 kg. Munton Dark Extract som jeg tenkte å begynne på. Bruker vanligvis Muntons Amber Extract, men hadde problemer med å få tak i denne.

Spørsmålet mitt er om denne Dark Extract gjærer dårligere ut enn Amber Extract, slik at jeg må være forsiktig med mengden Dark?
Mener jeg har lest noe om den mørkeste ekstrakten gjærer dårligere ut enn den lyse.

Noen som vet??
 
Du har rett. Side 32 i "Brewing Classic styles" sier de at maltekstrakt har en utgjæring (attenuation) på 75-80%, men at mørke typer har noe mindre. Så den bør kanskje brukes i øltyper som skal ha litt høyere FG?
janh
 
Takk for svar.

Da får jeg være forsiktig med mengden av den mørkeste. Får prøve meg litt frem.

Ha en fin sommer alle sammen.  :skaal2:
 
Tilbake
Topp