Satte en Belgisk pale (på grensen til trippel ) på mandag og opplevde forløpet som en smule merkelig:
Startet å gjære fort, alt ok.
Vannlåsen var HELT død etter to dager (planen var å tilsette 500gr kandis etter to dager). Når jeg sier død, så mener jeg så død som jeg har opplevd de andre batchene mine etter en ukes tid.....
Etter planen skulle jeg flytte karet fra 16-17 grader luft til 20 grader luft for å høyne tempen samtidig som jeg tilsatte kandissukker. Noe jeg gjorde (pluss lette røring), relativt kort etterpå så startet vannlåsen opp igjen.
Nå.....dagen etter, så er det dødt igjen. Jeg tar da frem oechselsmeteret for å sjekke, konstaterer skum når jeg tar av lokket men får da sjokk når jeg oppdager at det ikke er skum men en tykk grøt.....
Har batchen gått ad undas?
Var allerede bekymret for at jeg ikke kjølte nok etter kok, samt at det ble for mye plasking under mesking....
Noen som vet hva denne grøten betyr?
Gjæren er Wyeast Belgian Abbey 2
Startet å gjære fort, alt ok.
Vannlåsen var HELT død etter to dager (planen var å tilsette 500gr kandis etter to dager). Når jeg sier død, så mener jeg så død som jeg har opplevd de andre batchene mine etter en ukes tid.....
Etter planen skulle jeg flytte karet fra 16-17 grader luft til 20 grader luft for å høyne tempen samtidig som jeg tilsatte kandissukker. Noe jeg gjorde (pluss lette røring), relativt kort etterpå så startet vannlåsen opp igjen.
Nå.....dagen etter, så er det dødt igjen. Jeg tar da frem oechselsmeteret for å sjekke, konstaterer skum når jeg tar av lokket men får da sjokk når jeg oppdager at det ikke er skum men en tykk grøt.....
Har batchen gått ad undas?
Var allerede bekymret for at jeg ikke kjølte nok etter kok, samt at det ble for mye plasking under mesking....
Noen som vet hva denne grøten betyr?
Gjæren er Wyeast Belgian Abbey 2