Næring til brett - alternativ til maltodekstrin

tappet akkurat en splitbatch med surøl over på sekundærgjæring. Brukte mangrove jack sin french saison som sacc, og den har gjæret fryktelig godt ned. Faktisk så langt ned som 1002.
Tenkte å tilføre litt ugjærbart sukker, og min erfaring begrenser seg til maltodekstrin. Dette var dessverre umulig å oppdrive I Lofoten.
Noen som har gode alternativer til maltodekstrin slik at brett og lacto får kost seg litt frem mot jul?
 
Det er sacc diastaticus. Den vil muligens bryte ned det ugjærbare sukkeret videre.
Ja, leste meg litt opp på dette. Betyr det at på samme måte som belle saison at jeg nå bør Vaske ekstra godt/ merke karet som bakterielt også ved bruk av kun denne?
Tenker allikevel jeg vil fortsette å gi lacto og brett litt næring ved påfyll, så spørsmålet står nok fremdeles: finnes det noen gode alternativer til maltodextrin?
 
Tilbake
Topp