Jeg har bare 4 fat, men en god del eldre gjæringsdunker som ikke er i bruk etter at jeg oppdaget hvor bra det er med gæringsbøtte i stedet.
Behovet for mer enn 4 sorter på fat er ikke så stort, men fating er jo så greit for å få tilsatt CO2 og fjerne luft. Så jeg kjøpte CO2-tut host Vestbrygg og startet dreiebenken og lagde tilsvarende tapp med gjenger, borret hull i korken til dunken og monterte CO2-tuten. Koplet til CO2 og fylte på en god dose CO2 for å fylle bunnen av dunken. Overførte brygget fra gjæringskar til dunk. Blåste inn mer CO2, slapp overtrykket ut vakuumkorken. Dunken settes så i kjøleskap der det kan stå og vente til det kommer et ledig fat. Siden dette er plast ser jeg ikke for meg at det er noe å ha lager på, men inntil 8 uker bør det gå helt fint.
Behovet for mer enn 4 sorter på fat er ikke så stort, men fating er jo så greit for å få tilsatt CO2 og fjerne luft. Så jeg kjøpte CO2-tut host Vestbrygg og startet dreiebenken og lagde tilsvarende tapp med gjenger, borret hull i korken til dunken og monterte CO2-tuten. Koplet til CO2 og fylte på en god dose CO2 for å fylle bunnen av dunken. Overførte brygget fra gjæringskar til dunk. Blåste inn mer CO2, slapp overtrykket ut vakuumkorken. Dunken settes så i kjøleskap der det kan stå og vente til det kommer et ledig fat. Siden dette er plast ser jeg ikke for meg at det er noe å ha lager på, men inntil 8 uker bør det gå helt fint.