Når er stormgjæring ferdig????

Hei  ;D

Er det noen fasit på når stormgjæringen er ferdig eller varierer dette fra gjær til gjær??

Når ser jeg at stormgjæringen er ferdig?? Gjærlåsen går jo gradevis nedover så ikke lett å bedømme ut ifra den eller...???

Hilsen en som har to vakre tønner med Saison på gjæringsdag 2  :yes: :yes: :yes: :yes: :yes:
 
Følg med på skumlaget i dunken. Når det begynner å legge seg er aktiviteten i ferd med å avta. Det varierer med gjærtype og med ølet, men stort sett vil aktiviteten ha roet seg i løpet av de fire første dagene.
 
Gahr skrev:
Følg med på skumlaget i dunken. Når det begynner å legge seg er aktiviteten i ferd med å avta. Det varierer med gjærtype og med ølet, men stort sett vil aktiviteten ha roet seg i løpet av de fire første dagene.

Takker og bukker for raskt svar Gahr!!  :amen: :amen: :amen:
 
Gahr skrev:
Følg med på skumlaget i dunken. Når det begynner å legge seg er aktiviteten i ferd med å avta. Det varierer med gjærtype og med ølet, men stort sett vil aktiviteten ha roet seg i løpet av de fire første dagene.

Vil temperaturen i tønna alltid være 2-3 grader høyere enn romtemp, eller er dette kun under stormgjæring???
 
MonkeyBizness skrev:
Gahr skrev:
Følg med på skumlaget i dunken. Når det begynner å legge seg er aktiviteten i ferd med å avta. Det varierer med gjærtype og med ølet, men stort sett vil aktiviteten ha roet seg i løpet av de fire første dagene.

Vil temperaturen i tønna alltid være 2-3 grader høyere enn romtemp, eller er dette kun under stormgjæring???

Temperaturen vil falle ettersom gjæringen avtar, og etter hvert legge seg på romtemperatur.
 
Runar Stock skrev:
MonkeyBizness skrev:
Gahr skrev:
Følg med på skumlaget i dunken. Når det begynner å legge seg er aktiviteten i ferd med å avta. Det varierer med gjærtype og med ølet, men stort sett vil aktiviteten ha roet seg i løpet av de fire første dagene.

Vil temperaturen i tønna alltid være 2-3 grader høyere enn romtemp, eller er dette kun under stormgjæring???

Temperaturen vil falle ettersom gjæringen avtar, og etter hvert legge seg på romtemperatur.

Når ville du begynt å heve temp i rommet for å holde lik temp i tønna? Dette er vel grunnen for å heve temp i rommet???
 
Tar det litt på gefühl, men når gjæringa har roet seg. Det blir ikke 100% optimalt, men det går helt fint. 16-17 grader i rommet de første 3 dagene (så fremt stormgjæringen er avtagende), så 20 etter det. Går så fint så :)
 
MonkeyBizness skrev:
Runar Stock skrev:
MonkeyBizness skrev:
Gahr skrev:
Følg med på skumlaget i dunken. Når det begynner å legge seg er aktiviteten i ferd med å avta. Det varierer med gjærtype og med ølet, men stort sett vil aktiviteten ha roet seg i løpet av de fire første dagene.

Vil temperaturen i tønna alltid være 2-3 grader høyere enn romtemp, eller er dette kun under stormgjæring???

Temperaturen vil falle ettersom gjæringen avtar, og etter hvert legge seg på romtemperatur.

Når ville du begynt å heve temp i rommet for å holde lik temp i tønna? Dette er vel grunnen for å heve temp i rommet???

Tape på litt isolasjon på dunken og mål temp under denne. Da måler du faktisk gjæringstemp og ikke romtemp.
 
Tilbake
Topp