Hei!
Når jeg skal karbonere prils på flasker med sukker, bør flaskene stå på gjæringstemperaturen jeg kjørte i starten av gjæringa (11 grader), eller kan de stå i romtemperatur?
Hadde en del flasker til karbonering, noen av flaskene overfylte jeg med pils, dvs kun 1 cm opp til korken. Lot dem ettergjære i 3 uker i ca 21 grader. Flaskene som var overfylte hadde fått passe karbonering, mens de som var fylt passe var det svært lite kullsyre i. Etter å ha satt dem til kjøligere lagring i 3 uker har flaskene som var normalt fylte fått bra med kullsyre. Så min hypotese blir jo da at pils skal ettergjære på lav temperatur og ikke høyere temperatur. Stemmer dette?
Når jeg skal karbonere prils på flasker med sukker, bør flaskene stå på gjæringstemperaturen jeg kjørte i starten av gjæringa (11 grader), eller kan de stå i romtemperatur?
Hadde en del flasker til karbonering, noen av flaskene overfylte jeg med pils, dvs kun 1 cm opp til korken. Lot dem ettergjære i 3 uker i ca 21 grader. Flaskene som var overfylte hadde fått passe karbonering, mens de som var fylt passe var det svært lite kullsyre i. Etter å ha satt dem til kjøligere lagring i 3 uker har flaskene som var normalt fylte fått bra med kullsyre. Så min hypotese blir jo da at pils skal ettergjære på lav temperatur og ikke høyere temperatur. Stemmer dette?