Naturlig karbonering på boks og bunnfall

Vladimir

Norbrygg-medlem
Har noen av dere prøvd å karbonere naturlig på boks/smakt på kommersielt øl som er boksekarbonert? Må man være ekstra forsiktig når man heller ølet oppi glasset?
Jeg bruker både glass og PET flasker når jeg flasker øl og ser stor forskjell mellom disse. Det ser ut at gjæren klarer ikke å legge seg fast i bunnen i plastflasker og det er veldig fort gjort å få mye gjær i glasset når man bruker PET flasker.
Noen erfaringer angående glass/PET vs. boks?
 

Frank gjengstø

Norbrygg-medlem
Ved naturlig karbonering vil det alltid legge seg sedimenter på bunnen. Hvor godt disse legger seg vil variere med gjærtype, sedimenter overført til flaske/boks og lagring. En flaske med gjær og sedimenter som blir hellt over i en flaske etter 2 uker lagring vil slippe lettere en en som har blitt lagret lengre. «Kaken» i bunnen pakker seg og fester seg mer hvis den får tiden til hjelp
 

Vladimir

Norbrygg-medlem
Takk for svaret. Det er sjølsagt at dette varier med gjærtype, langring osv.
Samtidig sier min erfaring at kaken i bunnen fester seg fint i glassflaska, men ikke så fint i PET. Da er det snakk om samme gjær/øl osv. Derfor lurte jeg på hvordan er det med boks:) Ren nysgjerrighet:)
 
Topp