1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Naturlig karbonering på corneliusfat

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av Frank-Andre, 21 Des 2012.

  1. Frank-Andre

    Frank-Andre
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Svelvik
    Hei
    Jeg forsøkte å karbonere naturlig i corneliusfat for første gang, men tror ikke fatet var tett.... Jeg snudde det på hode for å sjekke om det rant og det gjorde det ikke. når jeg skulle tappe første glass var ølet tamt og flatt. er det noe jeg kan gjøre eller kaste det?  bruker ut på tur patroner til å drive ut øl da mannomenter ikke er kommet enda....
     
  2. Marius.H.Steen

    Marius.H.Steen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Bergen
    Det som evt har skjedd er at gjæren har spist karboneringssukkeret men kun dannet alkohol istedet for alkohol og kullsyre. Du kan bare tilsette nytt karboneringssukker og sørge for at fatet er tett. Etterkarbonering på fat gjerne tar ca to uker ved 20 grader.
     
  3. protto

    protto
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Vangsnes
    Du bør sette litt trykk på fatet med gass for å klemme pakningen på lokket skikkeleg så den tettar.
     
  4. Frank-Andre

    Frank-Andre
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Svelvik
    Hei og takk for raske svar :)
    Da forsøker jeg dette. Satt fatet ut av kjøleskap igjen i går kveld og tilsetter litt ny lake idag for å la den stå.
    Burde jeg tilsette litt gjær i den også?  har safbrew t-58 liggende som etter det jeg har hørt fint kan benyttes til flaskekarbonering. evt hvor mye tro?
    er vel ca 17-18 liter igjen. :jaha:
     

Del denne siden