1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Nederlands - belgisk Bokkøl

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av Kbakken, 31 Jul 2020.

Tags:
  1. Kbakken

    Kbakken
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Er det noen som har tips om en velsmakende oppskrift på et nederlandsk eller belgisk bokkøl feks Amstel Bokkøl eller en annen? Ikke for bitter i smak, kan enten være rød eller mørk på farge, litt søtlig på smak som er typisk...
     
  2. Steinar Huneide

    Steinar Huneide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bock er vel tysk sånn pr definisjon. Du er muligens ute etter en dubbel? Hva med 7 Fjell sin Sinterklaas?

    Sinterklaas - 7 Fjell Brewfather
     
  3. Kalvatn

    Kalvatn
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Ørsta
    La Trappe Bockbier synst eg er digg. Kanskje google om du finn noken "klone"-oppskrifter på den?
     
  4. dojonieu

    dojonieu
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Sinterklaas er også nederlandsk.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  5. Steinar Huneide

    Steinar Huneide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Be-Ne-Lux :p
    Men Sinterklaas er en belgisk dubbel.
     
  6. Jørgen E

    Jørgen E
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Og sjukt god.
    Vel og merke etter en real dose venting og modning.
     
  7. Kbakken

    Kbakken
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Både Belgia og Nederland har sine bokkøl ;) Dubbel er jeg ikke ute etter ..:)
     
  8. Kbakken

    Kbakken
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Har leita opp og ned på Google :;) sendt en optimistisk Mail til La Trapp.. men de deler ingen ting ..så trenger fortsatt hjelp
     
  9. Kbakken

    Kbakken
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Sinterklaas har jeg brygget, og er et nydelig øl..men leter fortsatt etter BE- NE Bock ;)
     
  10. dojonieu

    dojonieu
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

  11. Holmentoppen

    Holmentoppen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Ski
    Dette er spennende. Noen som vet hva som skiller BeNeLux bock fra Tyske varianter? Går ut fra at dette er undergjærede øl?
     
  12. Kbakken

    Kbakken
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    I følge info er den NE søtere en den BE variant, inneholder belgisk kandissukker..? Ifølge tester kom Amstel Bock bra ut men her er nok mange meninger/smaker..;)
     
  13. Kbakken

    Kbakken
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Muligens overgjæret med wlp 530 Eller wyeast3787 , primærgjæring 25g i 5 dager, 22g i 9 dager...er det jeg har funnet ut..
     
  14. Kalvatn

    Kalvatn
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Ørsta
    Trur det er ein del overgjæra varianter også. Har kun smakt La Trappe sin.
     
  15. Pål Heide Kielland

    Pål Heide Kielland
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Trøndelag
  16. Holmentoppen

    Holmentoppen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Ski
    Se der ja. Altså et øl med en ganske tradisjonell bock maltbase, uten sukker/sirup. Men allikevel ganske tørt.

    ”The idea behind the Belgian yeast is to dry the beer up when compared to more classical Bokbier. If you have the time you can use a lager yeast.”

    En litt underlig betraktning? Vil tro at lagergjær gir et helt annet øl enn en typisk belgisk gjær.

    Kanskje det hadde vært en idé å gjære med lagergjær – og så tørre det ut mot slutten med en diastaticus-gjær?
     
    Pål Heide Kielland og Kbakken liker dette.
  17. Pål Heide Kielland

    Pål Heide Kielland
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Trøndelag
    Splitbatch? En med feks 550 og en med 833? Det må jo bli to veldig ulike øl
     
    Kbakken og Kalvatn liker dette.

Del denne siden