Nedskalere fra 19L på fat til 12L

Tenker jeg skal nedskalere, og tenkte å høre hva som evt bør byttes ut.

Slik jeg har det nå, 19L ferdig produkt:

10G meskekjele 50L kokekjele.

Gjærer 22/23L og 19 tappes.

Med 12L til fat ser jeg for meg å gjære 14L. Evt 13 Liter.

Vil ha samme meskekjele siden jeg da kan fylle på med mer malt pr liter ferdig produkt, i steden for å koke lengre for store øl. Tenker å senke effektiviteten på vanøige/små øl for å opprettholde tykkelsen på maltsengen og senke termometeret i meskekjelen.

Men så er det koken. Nå tapper jeg ca 30L til kok. Det blir jo ca 7-8L mindre til kok med 12 L batch. Tenker å opprettholde svinnet til trub i kjelen for å slippe å bikke den noe særlig for å tappe det som er rundt.

Vurderer å bytte til 36L kjele. Er det vits? Minsker jo litt svinn iallefall og får vel mer effektiv koking da 36 har mindre bunnflate.

Gjæringskar. Jeg er jo nazi på oksygen så har sett etter 20L bøtter (pga topphøsting og enkelrengjøring) men det finner jeg ikke. Finnes det?

Fatene jeg har er 19L. Bør vel egentlig byttes til 12L, så sparer man co2 I lengden.

Er det noe jeg ikke har tenkt på?
 
Tilbake
Topp