De to første bryggene ble satt i hui og hast uten research først, etter å ha lest litt gjorde jeg ting litt annerledes på sett nr 3
Brygget nettopp dette settet: http://bryggselv.no/ds_product_info.php/products_id/125 med 2 pakker tørrgjær(Saflager s-23) + 1 kg ekstra lys spraymalt. Kokte spraymalten med ca 3 liter vann i 20 min, tilsatte ekstrakten og kokte det sammen med spraymalten i ca 15 min. Avkjølte det og tilsatte kaldt vann opp til 21 liter. Fikk en OG på ca 80.(tilsatte mere vann og fikk den ned på 55) Tenkte å la det stå i romtemp et par døgn for så og sette det kjøligere i ca 14 dager.
Det jeg ikke har forstått helt enda er hvor mye det skal gjæres ut? Er det litt tilfeldig hvilken FG man ender opp med? Skal ikke all gjæren gjæres ut? Og hvor langt ned bør brygget mitt gjæres før det er ferdig? Gjelder regelen: to dager på rad med samme måling da er det klart til å flaskes, uansett hvilken gravity man har?
Etter å ha lest litt: ser jeg har vel høy OG så jeg tilsatte mer vann, nå er den på ca 55. Håper det går bra
Brygget nettopp dette settet: http://bryggselv.no/ds_product_info.php/products_id/125 med 2 pakker tørrgjær(Saflager s-23) + 1 kg ekstra lys spraymalt. Kokte spraymalten med ca 3 liter vann i 20 min, tilsatte ekstrakten og kokte det sammen med spraymalten i ca 15 min. Avkjølte det og tilsatte kaldt vann opp til 21 liter. Fikk en OG på ca 80.(tilsatte mere vann og fikk den ned på 55) Tenkte å la det stå i romtemp et par døgn for så og sette det kjøligere i ca 14 dager.
Det jeg ikke har forstått helt enda er hvor mye det skal gjæres ut? Er det litt tilfeldig hvilken FG man ender opp med? Skal ikke all gjæren gjæres ut? Og hvor langt ned bør brygget mitt gjæres før det er ferdig? Gjelder regelen: to dager på rad med samme måling da er det klart til å flaskes, uansett hvilken gravity man har?
Etter å ha lest litt: ser jeg har vel høy OG så jeg tilsatte mer vann, nå er den på ca 55. Håper det går bra