Flere nybegynnerspørsmål...
Har brukt tørrgjær til mine første to brygg. Det første brygget som var det som fulgte med Speidelen, vil jeg ikke snakke om, men nummer to... Der brukte jeg Safale S-04.. Denne lot jeg stå å gjære i 21-22 grader i rommet.. Men...
Jeg ser på pakken så tåler den mellom 15-24 grader, noe som er et stort sprang. Så stort at jeg vil jo tro at dette påvirker både smak og tid, osv.. Så mitt spørsmål, hvilke fordeler/ulempe er det ved å velge en lavere gjærings temperatur eks. 17-19 grader kontra 21-22, eller kanskje ennå høyere 23-24. Er det noen som har prøvd ?
Hvordan er dette med å bruke tørrgjær kontra fersk ? Påvirker temp. gjæringen her på samme måte som med tørrgjær (tipper vel det, men) ?
Har brukt tørrgjær til mine første to brygg. Det første brygget som var det som fulgte med Speidelen, vil jeg ikke snakke om, men nummer to... Der brukte jeg Safale S-04.. Denne lot jeg stå å gjære i 21-22 grader i rommet.. Men...
Jeg ser på pakken så tåler den mellom 15-24 grader, noe som er et stort sprang. Så stort at jeg vil jo tro at dette påvirker både smak og tid, osv.. Så mitt spørsmål, hvilke fordeler/ulempe er det ved å velge en lavere gjærings temperatur eks. 17-19 grader kontra 21-22, eller kanskje ennå høyere 23-24. Er det noen som har prøvd ?
Hvordan er dette med å bruke tørrgjær kontra fersk ? Påvirker temp. gjæringen her på samme måte som med tørrgjær (tipper vel det, men) ?