[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Oldermannens trippel
Øltype: J. Belg. tripel
Antall poeng i konkurransen: 43 av 50
OG: 1.090
FG: 1.010
Farve (beregnet): ? EBC
Beregnet bitter: 20 IBU
Vørtermengde: 40 l
Sluttvolum: 38 l
Malt & sukker
12000 gram 77,4 % Lagermalt ? EBC
3000 gram 19,4 % hvetemalt ? EBC
500 gram 3,2 % kandissukker ? EBC
Vann
? liter til innmesking
? liter til skylling
Meskeskjema
120 min 67 ºC
Humle
70 gram Hallertauer Hersb. 4,0 % alfa pellets koketid 90 min
50 gram Saaz 3,5 % alfa pellets 5 min trekk
Krydder og andre tilsetninger
15 gram Koriander, knust i gjærkaret
Koketid
Total koketid vørter: 90 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: 1214 Belgian Abbey Flytende 2,5 l starter
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 14 dager ved 18 ºC
Modning/sekundærgjæring 7 dager ved 4 ºC
Lagring ? dager ved 5-10 ºC
Øvrig informasjon
Filtrert: nei
CO2: naturlig
Bryggedato: 25.08.2003
Tappedato: 16.09.2003
Kommentar:[/size][/tt]
Navn på brygget: Oldermannens trippel
Øltype: J. Belg. tripel
Antall poeng i konkurransen: 43 av 50
OG: 1.090
FG: 1.010
Farve (beregnet): ? EBC
Beregnet bitter: 20 IBU
Vørtermengde: 40 l
Sluttvolum: 38 l
Malt & sukker
12000 gram 77,4 % Lagermalt ? EBC
3000 gram 19,4 % hvetemalt ? EBC
500 gram 3,2 % kandissukker ? EBC
Vann
? liter til innmesking
? liter til skylling
Meskeskjema
120 min 67 ºC
Humle
70 gram Hallertauer Hersb. 4,0 % alfa pellets koketid 90 min
50 gram Saaz 3,5 % alfa pellets 5 min trekk
Krydder og andre tilsetninger
15 gram Koriander, knust i gjærkaret
Koketid
Total koketid vørter: 90 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: 1214 Belgian Abbey Flytende 2,5 l starter
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 14 dager ved 18 ºC
Modning/sekundærgjæring 7 dager ved 4 ºC
Lagring ? dager ved 5-10 ºC
Øvrig informasjon
Filtrert: nei
CO2: naturlig
Bryggedato: 25.08.2003
Tappedato: 16.09.2003
Kommentar:[/size][/tt]