NM 04 SS1 - Belg. tripel - Lars Selven

[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Oldermannens trippel
Øltype: J. Belg. tripel
Antall poeng i konkurransen: 43 av 50
OG: 1.090
FG: 1.010
Farve (beregnet): ? EBC
Beregnet bitter: 20 IBU
Vørtermengde: 40 l
Sluttvolum:  38 l

Malt & sukker
12000 gram  77,4 %  Lagermalt    ? EBC   
3000 gram  19,4 %  hvetemalt    ? EBC
  500 gram  3,2 %  kandissukker ? EBC   

Vann
? liter til innmesking
? liter til skylling

Meskeskjema
120 min    67 ºC

Humle
70 gram  Hallertauer Hersb. 4,0 % alfa  pellets  koketid 90 min
50 gram  Saaz              3,5 % alfa  pellets    5 min trekk

Krydder og andre tilsetninger
15 gram  Koriander, knust i gjærkaret 

Koketid
Total koketid vørter: 90 min

Gjær
Betegnelsen på gjæren:  1214 Belgian Abbey Flytende 2,5 l starter

Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring    14 dager ved 18 ºC
Modning/sekundærgjæring  7 dager ved  4 ºC
Lagring                  ? dager ved 5-10 ºC

Øvrig informasjon
Filtrert: nei
CO2: naturlig
Bryggedato: 25.08.2003
Tappedato:  16.09.2003

Kommentar:[/size][/tt]
 
Tilbake
Topp