1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

NM 05 LL3 - Undergjæret Hveteøl - Eduard Möllenkamp & Birgitta Skavoll

En tråd i 'Lys lager' startet av Webmaster, 18 Des 2007.

  1. Webmaster

    Webmaster
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    [tt][size=10pt]Generell informasjon
    Navn på brygget: Spagherøli
    Øltype: Annen: Undergjæret hveteøl
    Antall poeng i konkurransen: 35 av 50
    OG: 1.048
    FG: ?
    Farve (beregnet): ? EBC
    Beregnet bitter: ? IBU
    Vørtermengde: 27 l
    Sluttvolum:   24 l

    Malt & sukker
    3000 gram  60 %     Pilsmalt                  3 EBC     
    2000 gram  40 %     Spaghetti, billigversjon  ? EBC

    Vann
    ? liter til innmesking
    ? liter til skylling

    Meskeskjema
    90 min  65 ºC

    Humle
    20 gram   Hallertau Perle        3 % alfa  pellets   koketid 60 min

    Krydder og andre tilsetninger
    5 gram    Pomerransskal, finmalt          koketid 15 min
    18 gram    Koriander, knust                koketid 15 min
    3 gram    Irish Moss                      koketid 15 min

    Koketid
    Total koketid vørter: 60 min

    Gjær
    Betegnelsen på gjæren:   Hoegaarden bunnfall: Undergjæret! Slurry bitteliten starter

    Gjæringstemperatur og -tid
    Gjæring/primærgjæring    15 dager ved 9 ºC
    Modning/sekundærgjæring  14 dager ved 9 ºC

    Øvrig informasjon
    Filtrert: nei
    CO2: naturlig
    Bryggedato: 13.12.2004
    Tappedato:  28.12.2004

    Kommentar: Mesking gikk tregt p.g.a. spaghettien som aldri ville løses opp. Måtte meske to ganger for å få Iod-negative. Spaghetti ble kokt 20 min på forhånd (og brente seg fast i bunnen).[/size][/tt]
     

Del denne siden