[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Porter
Øltype: F. Porter
Antall poeng i konkurransen: 42 av 50
OG: 1052
FG: 1012
Farve (beregnet): ? EBC
Beregnet bitter: 24,3 IBU
Vørtermengde: 50 l
Sluttvolum: 50 l
Malt & sukker
9000 gram 77,9 % pilsnermalt ? EBC
1000 gram 8,7 % røkmalt ? EBC
750 gram 6,5 % havregryn ? EBC
300 gram 2,6 % roasted barley ? EBC
500 gram 4,3 % amber ? EBC
Vann
? liter til innmesking
? liter til skylling
Meskeskjema
infusjonsmesking 66-68 gr C
Humle
23 gram Nordbrauer 10,2 % alfa pellets koketid 60 min
25 gram Challenger 7,2 % alfa pellets koketid 60 min
34 gram Styrian Goldings 4,5 % alfa pellets koketid 15 min
27 gram Saaz 2,7 % alfa pellets koketid 5 min
20 gram Irish Moss koketid 20 min
Krydder og andre tilsetninger
Koketid
Total koketid vørter: 60 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast London Ale II 125 ml flytende gjær
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 7 dager ved 18,5 gr C
Modning/sekundærgjæring 7 dager ved 18,5 gr C
lagring 90 dager ved 5-9 gr C
Øvrig informasjon
Filtrert: nei
CO2: naturlig
Bryggedato: 18.11.2006
Tappedato: 30.11.2006
Kommentar: Identisk oppskrift som Schwartzbier på stamvørter, men gjæret med alegjær[/size][/tt]
Navn på brygget: Porter
Øltype: F. Porter
Antall poeng i konkurransen: 42 av 50
OG: 1052
FG: 1012
Farve (beregnet): ? EBC
Beregnet bitter: 24,3 IBU
Vørtermengde: 50 l
Sluttvolum: 50 l
Malt & sukker
9000 gram 77,9 % pilsnermalt ? EBC
1000 gram 8,7 % røkmalt ? EBC
750 gram 6,5 % havregryn ? EBC
300 gram 2,6 % roasted barley ? EBC
500 gram 4,3 % amber ? EBC
Vann
? liter til innmesking
? liter til skylling
Meskeskjema
infusjonsmesking 66-68 gr C
Humle
23 gram Nordbrauer 10,2 % alfa pellets koketid 60 min
25 gram Challenger 7,2 % alfa pellets koketid 60 min
34 gram Styrian Goldings 4,5 % alfa pellets koketid 15 min
27 gram Saaz 2,7 % alfa pellets koketid 5 min
20 gram Irish Moss koketid 20 min
Krydder og andre tilsetninger
Koketid
Total koketid vørter: 60 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast London Ale II 125 ml flytende gjær
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 7 dager ved 18,5 gr C
Modning/sekundærgjæring 7 dager ved 18,5 gr C
lagring 90 dager ved 5-9 gr C
Øvrig informasjon
Filtrert: nei
CO2: naturlig
Bryggedato: 18.11.2006
Tappedato: 30.11.2006
Kommentar: Identisk oppskrift som Schwartzbier på stamvørter, men gjæret med alegjær[/size][/tt]