NM 07 SS2 - IPA - Robert Smith-Hald & Atle Holgar

[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: MAD DOG IPA
Øltype: E. IPA
Antall poeng i konkurransen: 41,67 av 50
OG: 1070
FG: 1016
Farve (beregnet): ? EBC
Beregnet bitter: 50,4 IBU
Vørtermengde: 30 l
Sluttvolum:  25 l

Malt & sukker
7000 gram      87,5 %    pale ale malt  ? EBC 
1000 gram      12,5 %    caramalt      120 EBC 
 
Vann
? liter til innmesking
? liter til skylling

Meskeskjema
90 min    68 gr C

Humle
50 gram    Northern Brewer      9,6 % alfa  pellets    koketid 60 min
150 gram    East Kent Goldings  6,5 % alfa  hel        koketid 10 min
100 gram    Fuggles              5,9 % alfa  hel        koketid  3 min
100 gram    Fuggles              5,9 % alfa  hel        koketid  1 min

Krydder og andre tilsetninger

Koketid
Total koketid vørter: 60 min

Gjær
Betegnelsen på gjæren:  Wyeast American Ale 1 pk, oppdyrket 2 ganger  flytende gjær

Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring    21 dager ved 18  gr C
Modning/sekundærgjæring  14 dager ved 18  gr C
lagring                150 dager ved 2-6 gr C

Øvrig informasjon
Filtrert: nei
CO2: kunstig
Bryggedato: 02.11.2006
Tappedato:  10.10.2006

Kommentar:
Tilsatt 1 liter lys maltekstrakt
Lars Øsleby var også med på å brygge, men reglene tillater maks 2 bryggere per innsendt brygg.[/size][/tt]
 
Tilbake
Topp